Ideológiai menhely antiszemitáknak

Az Árpád-sáv pszichológiája
Népszabadság Online, Rab László, 2006. december 5.

www.arpadsavos.hu

Seggfej, pitiáner kis akció ez az internetes árpádsáv-gyorstalpaló a Jobbik részéről. Ez a honlap remekül illeszkedik a keresztállítási mánia által felskiccelt képbe — különösen méretes, hipokrita suttyókról van itt szó, kérem szépen. Hogy rögtön két, egymást logikailag is kizáró elméletet is olvashatunk az Árpád-sávos zászló történetéről, azt is jelzi, mekkora szellemi potenciált képes pumpálni ez a porbafingó kis pártocska saját ideológiai gigaprojektjébe.

Félreértés ne essék, a magam részéről nem győzök hüldezni a magyar szabályozáson, amely képes tiltani egyes önkényuralmi jelképeket. A magam részéről sokkal inkább örülnék, ha az összes fasiszta disznó horogkeresztes pólóban feszítene — legalább kapásból tudnám, kivel nem szabad szóba állnom, ki az, akit izomból el kell kezdeni a társadalom perfiériájára szorítani. El lehetne kezdeni dolgozni azon, hogy égő legyen horogkeresztet viselni.

Valahogy hasonlóképpen vagyok az Árpád-sávos zászlóval is. Telivér burkolt antiszemitizmusról van itt szó: akik lengetik, összekacsinthatnak, hogy milyen faszán elhatárolták magukat a New-York Tel-Aviv tengelytől meg a zsidó nagytőkétől. Persze van olyan, hogy az Árpád-sávok jól körülhatárolt történelmi kontextusban szerepelnek, mondjuk ha katonák viszik egy dísszemlén: az utóbbi idők szélsőjobbos, kossuthtéries megmozdulásain levő negatív IQ-jú surmók azonban nem képviselnek ilyesféle kontextust.

Nincs is igazán racionális érv arra, hogy miért pont az a zászló kell nekik, amelyik Szálasinak is kellett. Ha az ember túl sokat hallgatja a tüntetéseken elhangzó dörmögéseket a kis kopasz bunkókl szájából, szinte már maga is elhiszi, hogy Magyarország ezer év alatt mindösszesen csak két zászlót tudott produkálni, és csak a történelmi hűség mián kell lengetni ezt a másikat is.

Felőlem persze lengessék. Takarózzanak csak bátran a nyolcszáz éve elporlott Árpád-házi királyok nevével, hirdessék magukról bátran, hogy hová is taroznak ideológiailag. Csak aztán senki se picsogjon, ha szélsőségesnek bélyegezzük ezt a kripto- (vagyis dehogyis kripto, full) fasiszta bagázst.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.