Öregek és fiatalok

Hazafelé menet elsuhanunk a buszmegálló mellett, és lám, két fiatal várakozik ott; nem sokkal előttünk léphettek olajra. Rögtön felülkerekedik bennünk a gót szolidaritás, és csikorogva fékezümk: szívesen elvisszük őket egy darabon. A Kék Yukba mennek. Hát akkor pláne szívesen visszük el őket.

Kissé el is tévedek lányos zavaromban; Donnie és Demonkiss amúgy a két szerencsés nyertes, aki megtekintheti velem az autópálya M5-ös felvezető szakaszát. A hölgy, mint kiderül, a január 5-i Future Dreamen már DJ-skedni is fog; a mostani Floorkiller buli DJ-jének, Liquidnek ismerőse, és ez lesz az ő nagy lehetősége. Hogy bizonyítsuk, mennyire fiatalosak vagyunk, beszélünk pár szót a magunk mögött hagyott partyról.

Szerencsére már hozzá vagyok szokva a várakozáshoz arra a pontra, amikor egy rendezvény aktivitása már eléri az ingerküszöböt; kilencre mentünk, és fél tizenegykor még állatira nem történt semmi. Ha elmondom, hogy azzal szórakoztunk, mit lehet kihozni pár mécsesről készített hosszú záridős képekből, aligha kell tovább ecsetelnem a fergeteges tombolásnak azt a tökéletes hiányát, amivel szembe kellett néznünk. Egy insiderebb ismerős persze elárulja, hogy ezek a bulik ritkán indulnak be éjfél előtt.

És lőn. Végül is, ha harminc ember ugrál egy ekkora helyiségben, az már tényleg buli; későbbi utasunk laza mozdulattal tépi le magáról a pólóját. Mivel nem először látom tőle ezt a mutatványt, rájövök, hogy afféle eleven hőmérő lehet a srác: ha megy a póló, a bulit klassznak kell neveznem. Ez a buli tehát alighanem klassz volt.

Páran cseszegetnek, hogy minek fotózunk, páran meg az iránt érdeklődnek, hogy hol is mikor lesznek fenn a képek. Kiosztjuk az ovetetlenkedőket, és vakuzgatunk tovább — amúgy sem volt világos, hogy miért pont a mi vakuzásunk zavaró, az atomratyi fényképezőgépes csávóé pedig miért nem.

Biztos a túlzásba vitt elektronikus zene mászott rá az agyukra. Amikor lemegyünk, a nyitott abalkon olyan volumenben árad ki a hang, mintha az elhagyott gyárkomplexum összes épületében másodpercre ugyanazt a bulit rendezték volna meg.

Kilökjük a fiatalokat a Kék Yuk előtt, megyünk haza gyümölcsteát inni. Basszus, öregszünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.