Solymosi Tanár Úr újabb baklövése

Nem akarom bántani Solymosi Frigyes tanár urat a világért se, hiszen aki többszöri alkalommal is képes írásaival leereszkedni a balliberális sajtó posványába, az már lehet, hogy maga is elhiszi, hogy ma Magyarországon van értelme a “mérsékelt jobboldal” kifejezésnek. Ettől függetlenül, amit a Heti Válasz című, elfojtottan szélsőséges (erre az orgánumra azért már mégsem szívesen alkalmaznám a mérsékelt szót, a közhiedelemmel ellentétben ugyanis a képernyő egyáltalán nem bír el mindent) lapban művel, az talán némi értelmességi revízióra szorult volna publikálás előtt. Bár ebben a rovatban ez alighanem automatikus kizáró oknak minősült volna.

Kicsit tán már mégiscsak sok abból, hogy csigorgóan anakronisztikus bájjal régimódi, elborultan jobboldali emberek oktatják ki a már két választást megnyert MSZP-t, hogy mit kellene, kellett volna tenniük ahhoz, hogy igazán hiteles baloldali pártnak számítson. Hát természetesen mindenekelőtt a Fidesz javaslatait kellene támogatnia, kormányainak összetételét pedig előzetesen Kövér Lászlóhoz kellene benyújtaniuk szignózásra; már amennyiben természetesen előfordulhat az az abszurditás, hogy kormányra kerülnek.

Sajnos ez az abszurditás már két ízben is előfordult, sőt, a legutóbbi, rárontós népszavazás alkalmával a Magyar Köztársaság polgárai éppenséggel az ajtóig pofozták vissza a Fidesz-szavazók importjára vonatkozó előterjesztést. Meglehet, mindezt csak a nemzete húsát tépő korány rosszindulatú manipulációjának hatására tették, de ha ezeknek a mocskos komcsiknak ilyen nagy hatásuk van a népre, akkor lehet, hogy mégiscsak tudhatnak valamit.

A 2000-es választások idején meglehetősen elterjedt volt egy fordulat a sajtóban, mely szerint Medgyessy Péter csak közjogi értelemben miniszterelnök; a mostani gondolatmenetek hátterében pedig mintha az rejlene fel lassan-lassan, hogy az MSZP csak a választási eredmények tekintetében számít sikeres baloldali pártnak, a Fidesz vezetői által kilőtt nyíl köré rajzolt céltáblára vetített erkölcsi világkép tekintetében már nem.

Persze a dolog mellett alapvetően az áll, hogy Solymosi Frigyesnek alapvetően megfekszi a gyomrát az a gondolat, hogy a következetes antikommunizmus ma, a szó értelmének elhalványulása után annyira már nem trendi, és a nemzetükre rárontók tetteit immár nem valamiféle önkény, hanem szavazatok milliói legitimálják. Márpedig ez Solymosi Frigyes észjárása szerint totális abszurdum, ő politikai ellenfeleit nem megérteni, hanem meggyógyítani akarja.

Talán ez irritál minket annyira szegény tanár úrban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.