Szájkarate bemutató Kőszegen

Orbán Viktor aligha gondolja komolyan, amit a privatizációról gondol. Ha valaki, ő aztán tudhatja, hogy nem olyan egyszerű ám a korrupciónak meg a szabálytalanságoknak utána nyúlni. Aki még emlékszik a Millenáris Park halasmedencéjének tisztításáról szóló szerződésre, az aligha gondolhatja azt, hogy a volt kormányfőnek lehet újat mutatni ezen a téren. Pontosan tudja ő is, hogy kellő mennyiségű papírozással nincs az a szerződés, amit a magyar bíróság felbontana.

De nem is ez a leghajmeresztőbb mondata a kormányfő kőszegi konferencián elhangzott beszédének, hanem az, hogy adott esetben akár arra is késznek mutatkozik, hogy a szabályos, de általa nem helyeselt privatizációs ügyletekben felszólítsa az új tulajdonost, legyen már olyan kedves, adja vissza a tulajdonát. Gondolván, hogy egy kormány szavának azért van nyomatéka.

Hát van. Csak hát aki a milliárdokat eredetileg kifizette, annak is van valamelyes nyomatéka, meg általában külfödi gyökerei is, úgyhogy a nyomaték itt maximum arra lenne használható, hogy a kormány nyomatékosan közölje, totálisan semmi elképzelése nincs a piaci játékszabályokról, és némileg kommunisztikus delíriumban szenved egy piacgazdaság kellős közepén. Hogy ez azokat a befektetői köröket, amelyektől úgy amúgy elég jelentősen függünk, késztetik-e majd arra, hogy úgy istenesen megszívassák a szóban forgó, a kelleténél néhány számmal nagyobb arcot viselő kormányt, az még nyitott kérdés. Nekik ugyanis nem csak ólomnehezékkel felszerelt szavuk van, hanem sok-sok pénzük, és némi tényleges befolyásuk a gazdasági életre, nem csak Magyarországon, de másutt is. A Fidesz most árgus szemmel fizeti a különböző hitelminősítő intézetek osztályzatait, és visít, ha A-ról esetleg az A- kategóriába kerülönk, de kérdés, mit szólnak majd a ZS—- minősítéshez, ami esetleg egy ilyen keménykedéssel együtt járna.

Persze sokkal valószínűbb, hogy Orbán éppen esedékes szájkarate-edzését tartotta a kőszegi konferencián, Kövér, aki pedig lusztrációs törvény után nosztalgiázott a nagy büdös semmibe (hiszen erről már végleg lekéstünk), pedig egyszerűen csak elengedte magát.

A Fidesz szemlátomást azt képzeli, hogy a közvélemény-kutatási adatok alapján ő már mindent megengedhet magának, most már csak az abszolút többséget kell bebiztosítani. Oszlassunk hát el egy félreértést: legutóbb a két forduló közötti eredmény nem siker volt, hanem gigantikus pofáraesés: bebizonyosodtt, hogy Orbán hiába tart az ország összes aprófalvában egyszerre gyújtó hangú beszédet, ezzel a baloldali ingadozókat is vitalizálja.

Szóval csak óvatosan azzal a karikás ostorral, mert még nagyon visszaüthet.

2 Responses to Szájkarate bemutató Kőszegen

  1. algi szerint:

    Ez faszályos volt.

  2. Trychydts szerint:

    Csermely Péter, ex-MTV hírigazgató az Orbán Vitkor által előfizetésre és olvasásra ajánlott Magyar nemzetben már kisajátításról és államosításról, mellesleg gyengeelméjű balliberálisokról beszél.

    http://www.mno.hu/index.mno?cikk=304237&rvt=114

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.