Rájött a szívathatnék

Azt hittem egy pillanatra, már a Magyar Nemzet méltán népszerű Álhírek rovatát olvasom, ahol a jeles lap munkatársai azt hiszik, hogy ha jó előre kilenetik, hogy minden szavuk szemenszedett hazugság, akkor minden otrombaságot és durvaságot megengedhetnek maguknak. De aztán rájöttem, hogy fideszes politikus aligha lehet az MNO céltáblája, így hát adódott a következtetés, hogy Mitnyan György maga ilyen otromba.

Szép dolog az öltözködési kódex, remek alkalom, hogy a multikra mutogassunk – bár, ha közalkalmazott lennék, én is mutogatnék valamit a polgármester úrnak, valószínűleg a középső ujjammal, miközben néhány, többé-kevésbé tagolt szóban felhívnám a figyelmét a bérben és a munkakörülményekben mutatkozó, nem elhanyagolható különbségre. Valamint felhívnám a polgármester úr figyelmét arra, hogy a nőket polgármesteri minőségében jó és rossz lábúakra osztani undorító, gusztustalan hímsovinizmus. Ezek után alighanem mégiscsak hozzá kéne szoknom valamiféle öltözködési kódexhez, mert a közszférából alighanem távoznom kellene, a demokratizmus nagyobb dicsőségére.

Egyrészt persze remek, ha egy polgármester annyira ráér, hogy egy logarléc segítségével azt számolgatja, hány celsius-fok hány denes harisnyát tesz indokolttá, másrészről viszont valahol mégiscsak röhej, hogy egy ilyen egyszerű szabályozást nem képes egy kispolgári családapa hangnemétől különböző módon artikulálni. Úgy, hogy abból ne közröhej tárgya, hanem egy szürke, említésre se méltó információ legyen, amitől az újságírók az asztal alá zuhannak az unalomtól a havi rendszeres sajtótájékoztatón.

Sajnos sokkal valószínűbb, hogy a polgármester úrnak lenne más dolga is bőven, egyszerűen csak rájött a szívathatnék – és mivel a szakmai alkalmasság a Fidesz és úgy általában véve a politikaki pártok között a 14792479124123. helyen áll a prioritás-listán, teljesen biztosra vehetjük, hogy ez a vaskos, eurokonformnak csak vasbetonnal pillérekkel alátámasztott helyiségben nevezhető durvaság, amely nem mellesleg Mitnyan György női beosztottjainak önérzetébe is gázol, mindenféle visszhang nélkül marad.

2 Responses to Rájött a szívathatnék

  1. Anonymous szerint:

    Jó, ez jó nagyon!:-)

  2. ml68 szerint:

    És ha még látnád a XII.kertévében, milyen kioktató stílusban tud beszélni… bicskanyitogató… Bár mit is várhat az ember egy olyan tvtől aminek Omnicolor Polgári Televízió a neve

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.