A mumus

Sajnos egyre inkább úgy néz ki, az SZDSZ-en fog múlni, beint-e az MSZP arcátlanságának vagy sem a köztársaságielnök-választáson. Szili Katalin ugyanis egyre esélyesebbnek tűnik; holott talán Torgyán József óta nem forgott a közbeszédben ennyire rossz és egyértelműen alkalmatlan elnökjelölt.

Az unintellgens, opportunist, érthetetlen nyilatkozatok (l. zsákmánypárt) nagy mestere gyakorlatilag képtelen volt olyan közéleti megnyilvánulást tenni, amire jó szívvel gondolhatnánk vissza. Gyakorlatilag saját szavazóihoz nem tudott lojális lenni soha, de a politikai érzéke is a nullával egyenlő: teljesen elvtelenül és az erőviszoyokat abszolút rosszul mérlevelve lavírozgatott saját pártjában, mondjuk a miniszterelnök-váltáskor vagy a népszavazás kapcsán. És egy ilyen emberről kellene elhinnünk, hogy képes lesz a nemzet egységét megjelenítő, felelősségteljes politikusként viselkedni.

A nagyobbik kormánypárt cinizmusa ezen a téren egyre nyilvánvalóbb: Hiller István újra és újra megismételt nyilatkozata arról, hogy az új jelöltnek közel kell állnia a szociáldemokrata értékekhez, egyértelműen jelzi, hogy az MSZP most végre magának akar köztársasági-elnököt választani.

Reménykedjünk benne, hogy a többi párt, még ha nem is mindig képes felelősségtelejen gondolkodni, legalább azt felismerik, hogy ez nekik sem érdekük.

One Response to A mumus

  1. algi szerint:

    Én majdnem leestem a székről, mikor Szili a népszavazás kapcsán az ellenzéki véleményt kezdte pedzegetni. A Fidesz-tagok csak akkor érvelnek a józan ész ellen, ha az a pártjuk érdekében van. De Szili úgy tette ezt, hogy a pártját is elárulta. Kizárólag azt remélte, hogy az ő népszerűségének fog jót tenni a pártja kárára.

    Szerencsére bebizonyosodott, hogy ráadásul még – harmadik tényezőként – az ország többségi véleményével is szembement.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.