Felelős? Ja, az nincs…

Lassan-lassan kezd eluralkodni, mit eluralkodni, ellenállhatatlan erővel elhatalmasodni rajtam a szakmai kíváncsiság: van-e olyan szarvashiba, amely megrezzenti valamely főügyész arcát. Nem tartozom azok közé, akik azt hiszik, az ügyészség poltikailag befolyásolt: minden eddig történtre magyarázat a szimpla hülyeség is.

Mert hát már az is nonszensz, hogy nincs vádhatósági szakember, aki a fővárosi főügyész pofájába merné vágni, mi a legfőbb baj a kajálós videóval: nem az, hogy nem tolják ki a szemeit a gyanúsítottnak, hanem hogy az állampolgárok zöme egyáltalán nem ezt a selyempapírba csomagolt, cukormázas eljárási rendet tapasztalja az igazságszolgáltatás részéről: cseszegetik, piszkálják, ordítanak vele és levegőnek nézik, ha történetesen egy kicsit nagyszájú sorkatona is, adott esetben még a gerincét is eltörik. Az ügyészség persze ritkán él elkülönült fogalomként az állampolgárok fejében, de ez a kis videoklip aligha segít majd a markáns, pozitív irányú különbségtételek megteremtésében..

Oké, aztán itt volt ez a vádirat, kiokádták a vádiratot a honlapjukra, no hát istenkém, az összes személyes és ultrabizalmas adattal, mint amikor a moslékot teszik ki a disznós bácsinak, mintha nem is léteznének olyan formátumok, amiben az ilyen malőrök eleve kizártak; elvégre az ügyészségen vagyunk, nem az informatikai minisztériumban. Örülhetünk, hogy az ügyészségi irodisták legalább a Microsoft Word használatát elsajátították, és nem pennával körmölik a vádiratokat. Fegyelmi felelősségről beszélni nyilvánvalóan értelmetlen; tekintettel arra, hogy az ügyészség felett momentán a Jóisten az egyetlen, aki felügyeletet gyakorol, jobb is ebbe belenyugodni. A Magyar Nemzet szabadon mazsolázgatott a kihallgatási jegyzőkönyvekben, de a HVG tudósítója már nem fotózhatta le az ominózus kihallgatási helyiséget, mondván, hogy ami ott történik, vagy egyáltalán, ott van, legyen az tejüveg ablak vagy levegőkeringető berendezés ahhoz senkinek semmi köze. És nem szakadt le. Dobos Gabriella szóvivőt ugyan felmentették, de nem fegyelmi felelőssége okán, hanem saját érdekében: neki jobban passzoló feladatot keresnek majd.

Vajon mi lehet az, ha már a Del billentyű rendeltetéssszerű használata is soknak bizonyult a számára?

One Response to Felelős? Ja, az nincs…

  1. algi szerint:

    Ez zsír volt.

    Egyébként az X-kom blogban azt írták nemrég, hogy kijött a Wordhöz pont egy ilyen satirozó szoftver, ami ezt a titkosítást hivatott megfelelően elvégezni.

    Mondjuk szerintem az is para, hogy valakit eltávolítanak a vezetői állásából, amiért pár milliméterrel vékonyabb ecsetet használt a kelleténél. – Na, jó. Nem azért. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.