Patrubány vizet zavar

Nyílt levél Patrubány Miklósnak
Jobbik.hu, 2007. március 30.

Szegény Jobbik, biztosan nagy csapás neki, hogy most a határont túli magyar állampolgárság ellen kell kampányolniuk. Vannak ugyanis olyan küldetéstudatos őrültek, akik egyszerűen képtelenek megérteni a “nem” szót, ha a rögeszméjükről van szó. Márpedig a magyar nép elég egyértelműen szavazott legutóbb is: nem akarjuk, hogy a határon túli magyarok kedvezményesen kaphassanak állampolgárságot.

Persze ez az egész kettős állampolgárság dolog egy homályos, hagymázas, rasszista rémálom. Magyar az, aki magyarnak vallja magát — persze akkor mindenféle jöttment, szőröstalpú román is magyar lehet, ezért szeretnék az árpádsávos fiúk, ha mindenféle törvényekkel bástyáznák körül ezt a magyarság-dolgot. Na meg azért, mert egyes magyarországi magyarokat viszont nem tartanak elég magyarnak (mert mondjuk “cigányok”, “zsidók” vagy balliberálisok) — hátha sikerül egy pár szavazót importálni más országokból. Hogy közben az ottani magyar kisebbségek elsorvadnak, mert mindenki az anyaországba vándorol, az le van szarva — de hát soha, egyetlen percig sem gondoltam, hogy a Jobbikot érdekli, mi van a határon túl. Soha nem hallottam, hogy a Jobbik érdemi párbeszédet kezdeményezett volna arról, hogy hogyan tudná Magyarország a magyar identitást a szülőföldön erősíteni — persze, akkor megint ott tartunk, hogy ha akar, akkor egy magyar nő magyarul anyanyelvi szinten beszélő, de mocskos román férje is szabadon részesülhetne mondjuk a támogatott kulturális intézmények áldásaiból, és azt nehogymár.

Persze most sem azért kapálózik kétségbeesetten a Jobbik Magyarországért Mozgalom, mert félti mondjuk az erdélyiek öntudatát. Azért, mert egy újabb népszavazáson megint kiderülne, hogy az általuk hirdetett eszeme egy retorgrád, idiotisztikus, inkoherens és illegeitim eszme, ami maximum egy soviniszta kisebbséget érdekel komolyabban. Egy bukott népszavazás ismét az őt megillető színben tüntetné fel a radikális nemzeti oldalt — és ezt mindenképpen szeretnék elkerülni.

Szívesebben bujkálnak az árpádsávos zászlók árnyékában.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.