Az önkormányzati esküvő magánhaszna

Joggal vonjuk össze a szemöldökünket, amikor az orvosok az állami fenntartású infrastruktúra felhasználásával folytatnak magánpraxist, de jelezni szeretném, hogy nem csak az egészségügyben létezik ilyesmi.

Házasodni készülünk a menyasszonyommal, ezért felkerestük a kerületi önkormányzat anyakönyvvezetőjét. A házasságkötés a vonatkozó törvények (ld. fent) értelmében ingyenes, de a szertartás a választott külsőségektől függően plusz pénzbe kerülhet. A lehetséges pluszok közül messze a legdrágább a zeneszolgáltatás, nyilván, mert ezt mindenki igényli, a CD-lejátszó háromszori megszólaltatása 6600 forintba kerül. Az anyakönyvvezető asztalának feldíszítése 400 forint, lehet venni még pezsgőt, versmondást, gravírozott poharat és egyebeket, különösen érdekes az ezer forintos, kötelező “bonyolítási költség”. A mi önkormányzati esküvőnk így összesen nyolcezerbe kerül, ami szinte semmi például a templomi esküvő vagy a lagzi árához képest.

Az tűnt fel csupán, hogy a számlán nem például a kerületi önkormányzat, hanem egy magáncég neve szerepel, vagyis a plusz szolgáltatáson érvényesített hasznot egy magáncég kapja meg úgy, hogy a céget képviselő hölgy a szolgáltatást a polgármesteri hivatal épületében, az önkormányzati szobában, ügyfélfogadási időben adta el nekünk.

Szpeti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.