Hősiesen menekülők

Mit ne mondjak, mindig is ilyen ellenfelet szerettem volna magamnak, mint Gaskó István. Egy üres fenyegetőzésekkel suhogtató kis macskajancsit, aki a legkisebb ellenállásra is összefossa magát, és visongatva abbahagyja a küzdelmet.

Kőkemény taktikával mára hirdetett sztrájkot a Liga, hangsúlyozottan határozatlan időre. Sajnos a Parlament elmulasztott beszarni, tehát nem tett eleget a Gaskó-bagázs követelésének: akik erre durcásan bejelentették, hogy ezektől nem is érdemes követelni semmit.

Finoman szoft terrorista-logika ez. Kicsit csavarva a nagy munkásvezér mondandóján, gondolom, ha a Parlament ma helyt adott volna a követléseiknek, akkor Gaskó máskor is szívesen zsarolta volna be őket egy kis sztrájkkal. Így viszont, szegény Gyurcsánynak, ha azt akarja, hogy kritikus pillanatokban megint jól megzsarolják, másik balekot kell magának találnia. Vagy mivan.

Könnyen elképzelhető persze, hogy Gaskó-szan egyszerűen belátta, hogy a sztrájknak messze nem kerekedett akkora bázisa, mint ahogy azt tervezték. Pár szakszervezet felhasználta a Liga által kavart cirkuszt, hogy tető alá hozzon pár megállapodást; aztán mindenki farolt is ki szépen a kezdeményezés alól. Aki ma vonatozni akart, azt persze szopott, de hát olyankor is így van ez, ha a vasutasok épp nem nemzetmentenek, csak egy kicsivel több pénzt óhajtanak fizetésnapkor. Monsieur Gaskó alihanem arra is rájött, hogy a Medián által mért fene nagy szolidaritás egészen addig él csak, amíg az emberek rá nem jönnek, hogy ha a vasutasok sztrájoklnak, akkor nem a kormány szopik. Hanem ők, a munkába/kirándulni/tanulni járók, de mint a torkos borz.

A törvény persze még legalább egy kört megy Sólyom Lászlónál, de komolyan és kellemesen meglepődnék, ha a köztársasági elnök úr nem kérne előzetes normakontrollt vagy legalább egy újrafontolást a Parlamenttől. Utóbbi különösen vicces lenne, lévén, hogy akkor lehetne megint kezdeni a körömrágást a potenciálisan kiszavazó szocikról, lehetne házszabályellenesen hőzöngeni az ülésteremben és ha akad még jelentkező szegény, sokkot kapott Mr. Gaskón kívül, akkor egy dögös kis sztrájkot is lehetne szervezni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.