Egy levél

További fejlemények
I hate it here, 2007. január 23.

Ó, megvertek, ó, befostam
I hate it here, 2007. január 6.

BUDAPESTI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG
IX. KERÜLETI RENDŐRKAPITÁNYSÁG
Vizsgálati Osztály

Ügyszám: 01090-152/2007 bü.
Előadó: […]

HATÁROZAT
bizonyítási indítvány elutasításáról

A Btk. 271. § bekezdésébe ütköző és aszerint garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt Balás Márk által ismeretlen tettes ellen tett feljelentés ügyében nevezett által benyújtott bizonyítási indítványt

elutasítom.

A határozatot meg kell üldeni Balás Márk […] alatti lakosnak, mint a bizonyítási indítvány előterjesztéjének.

A határozat ellen a Be. 195. § (1) bekezdése alapján panasznak van helye, amelyet a közléstől számított nyolc napon belül a határozatot hozó nyomozó hatósághoz kell benyújtani.

INDOKLÁS

Hatóságunk eljárást folytat Balás Márk 2007. január 08-án ismeretlen tettes ellen tett feljelentése alapján a Btk 271. § (1) bekezdésébe ütköző és aszerint minősülő garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt Polgár Tamás és Sipos Zoltán ellen akik a rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy 2006. 12. 29-én 21:10 és 21:30 óra közötti időben a Budapest IX. kerület, […] szám ház előtt megvárták Balás Márk budapesti lakost, majd őt tettleg bántalmazták, azért, hogy vonja vissza korábban írt újságcikkében állítottakat. Balás Márk a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Nevezett cselekménye alkalmas a Btk. 271. § (1) bekezdésébe ütköző és aszerint minősülő, és aszerint büntetendő garázdaság vétségének elkövetésével, továbbá ezzel halmazatban a Btk. 170. § (1) bekezdésébe ütköző és aszerint minősülő könnyű testi sértés elkövetésének megállapítására.

Az eljárás során megtörténtek a szükséges kihallgatások foganatosítása, a szükséges tárgyi bizonyítékok beszerzése.

Az eljárás során 2007. július 25-én a sértett Balás Márk indítványt terjesztett elő poligráfos vizsgálat elvégzésére, saját magával szemben az általa tett tanúvallomásaira vonatkozóan.

Az előterjesztett indítványt elutasítom azzal, hogy az abban kért vizsgálat elvégzése az eljárásban nem indokolt, figyelemmel arra, hogy olyan, a sértett szavahihetőségét kétségbe vonó tény az eljárás során nem merült fel, amely ezt indokolttá tenné, ezúttal a kért vizsgálat elvégzése nem indokolt.

Tekintettel a fentiekre a rendelkező részben foglaltak szerint határoztam.

Budapest, 2007. augusztus 27. napon

[…]
vizsgálati osztályvezető

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.