A Fidesz megvéd, ne félj

Éppen ezért biztosítjuk Önöket, mint a világ zsidóságának jogaiért küzdő szervezetek vezetőit, hogy magyarországi zsidó honfitársaink emberi és szabadságjogait minden demokratikus eszközt felhasználva meg fogjuk védeni.

Nyilván mostantól. Orbán Viktor és az általa vezetett nemantiszemiták ugyanis eddig javarészt leszarták a magyarországi zsidóságot ért támadásokat. Már ha nem tekintjük érdemi cselekedetnek, hogy időnként a kormányt hibáztatták, hogy nem oszlatják fel elég hatékonyan a fasisztoid mocskot. Amennyiben ezt elég hatékonyan tették, akkor a nácoid horda természetesen rögtön átlényegült a rendőri provokációra bevaduló, amúgy zsírártatlan tüntetőkké.

Nem mintha a Fidesz nem tudna semmit sem tenni, csak hát éppen tudjuk, hogy gyáva, gerinctelen, végletekig oppurtunista, elvektől tökéletesen mentes, álszent, hataloméhes bagázsról van szó, amely bázisának egyáltalán nem elhanyagolható hányada szimpatizál többé-kevésbé a “radikális nemzeti” csürhével. A Fidesz mindeddig a kisujját sem mozdította, viszont sorra adják az interjúkat az antiszemita beállítódástól egyáltalán nem mentes Magyar Nemzetnek és Demokratának — mindkét lapban rendszeresen publikál az a Lovas István, akinek írásait a hazai antiszemitizmus legmocskosabb és leggyávább (külföldről akciózgató) bandája, a Kuruc.info is rendszeresen közli. Ha a Fidesz tenni akarna az antiszemitizmus ellen, talán kezdhetné azon, hogy bejelenti: a jövőben nicnsenek mélyinterjúk, nincs különleges bánásmód, nincs semmi, ami nem jár a Karakószörcsök Daily-nek is, egészen addig, amíg Lovas István ki nem rúgják, és a két lap címlapon nem kér bocsánatot az antiszemita mocsokkal való kollaborációért. Ezzel párhuzamosan Orbán Viktor ajánlott levélben kérhetne elnézését néhány évvel ezelőtti ajánlásáért, és ugyanolyan határozott hangnemben, mint anno, ezúttal felszólíthatná híveit ezen orgánumok bojkottálására.

Második lépésként a Fidesz a létető legszélesebb nyilvánosság előtt bejelenthetné, hogy mélységesen elítéli és megveti a Jobbik Magyarország Mozgalmat elfogadhatatatlanul radikális, antidemokratikus és aljas politikájáért. Bocsánatot kérhetnének azért, hogy valaha is egyetlen pozitív szólt szóltak róluk, és a nyilvánosság előtt kijelenthetnék, hogy soha, semmilyen formában, semmilyen cél érdekében, semmilyen együttműködést nem hajlandók velük folytatni, egészen addig, amíg a Jobbik tétételesen el nem határolódott valamennyi rasszista, xeno- és homofób megnyilvánulásától.

Ahelyett, hogy a gyújtogató-rongáló hordák szabadságjogait védenék, Fidesz-naggyűlést szervezhetnének az egyre nyilvánvalóbb antiszemitizmus ellen való tiltakozásul, ahová a kormány képviselőit is meghívhatnák. Szíjjártó Péter a kormány egyre laposabb és szellemtelenebb gyalázása helyett hetente legalább egyszer arról tarthatna sajtótájékoztatót, hogy a Fidesz hogyan és milyen formában határolódik el az éppen aktuális antiszemita jelenségektől. Jogsegélyszolgálatot alapíthatnának az antiszemita támadásoknak kitett polgárok megsegítésére.

Amíg nem jut más eszükbe, kizárhatnák a pártból az antiszemita tréfáknak helyet adó Fidelitas teljes elnökségét, és kártérítési pert indíthatnának ifjúsági szervezet ellen, amennyiben az nem ír ki záros határidőn belül a magyar antiszemita mozgalmak ellen irányuló plakát-pályázatot.

Ehelyett Szíjjártó Péter várhatóan időnként majd azt is elmondja a napi gyűlöletfélóra keretében, hogy “a kormány képtelen az emberi jogok maradéktalan érvényesítésére, váltsuk le őket gyorsan, és ebben kérjük a magyarországi zsidó szervezetek támogatását is”. Előre is köszönjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.