Nem tájékoztatás, visszaélés

Vallott a Fidesz OVB-delegáltja
Népszabadság, 2007. július 14.

Kár lenne Bordás Vilmos mocskos kis húzása mellett szó nélkül elmenni. A Fidesz az a párt, amelyik, ha választásokra kerül sor, rendszeresen gengsztertempóval vádolja meg politikai ellenfeleit — valójában pedig ők maguk követik el a legmocskosabb, legundorítóbb, explicit jogsértéseket.

A választásokkor a Magyar Nemzet közölte az MSZP nyilvánosság elé sosem került választási anyagait — a Fidesz első reakciója az volt, hogy tünci kis flash-animációt csinált a Fidesz.hu kezdőoldalára. Ezen hangos billentyűkattogások közepette az íródott ki — “Éhes Hiller hekkel álmodik — hatoljon be ön is a Fidesz.hu szerverére.” Aztán csak kiderült, hogy fideszes gépről töltögették le, full illegálisan, tizenegy órán keresztül, a nem nyilvános anyagokat. Túl azon, hogy ez egyértelmű és durva jogsértés, szimpla geciség is. Aki azt gondolja, hogy demokráciában fel van hatalmazva az erőszakra is politikai ellenfelei ellen, az valójában nem demokrata.

Bordás Vilmos most azt állítja: a Fidesz azért delegálta őt az Országos Választási Bizottságba, hogy tájékoztassa a Fideszt. Ez az állítás jelen állás szerint magyarul így hangzik: Bordás Vilmost azért delegálta a Fidesz az Országos Választási Bizottságba, hogy adott esetben elkövethesse a személyes adatokkal való visszaélés bűncselekményét. Amennyiben valaki packázni mer a Fidesszel, nosza, adjuk ki az adatait, hozzuk le a nevét és helyezzük médianyomás alá! Még akkor is, ha jogszabályok garantálják neki az anonimitást, és akkor is, ha a választási eljárásról szóló törvény kimondja azt is: “A választott és megbízott tagok jogai és kötelezettségei azonosak, azzal az eltéréssel, hogy a megbízott tagok részére nem jár tiszteletdíj“. Tehát nemazzal az eltéréssel, hogy a megbízott tagok pártjuk tájékoztatása és napi politikai érdekeik kiszolgálása érdekében bűncselekményeket is elkövethetnek“.

Remélhetőleg Bordás Vilmos megüti a bokáját, de a dologban nem ez a lényeg. Azt kell szem előtt tartani, hogy akik kinevezték, azoknak magánemberek privát szférája nem szent, ha saját, pitiáner politikai céljaikról van szó. Zsebdiktátorok, akik szarnak a mi jogainkra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.