Előbb fogadjuk el

Mitől próbálják megvédeni a heteroszexuális házasságot?

Iowában nem véges mennyiségű szerelem áll rendelkezésre. Ez nem egy kimeríthető erőforrás. Ha Amy és Barbara vagy Mike és Steve szeretik egymást, az nem jelenti azt, hogy John és Mary már nem teheti.

A házassági engedélyeket nem érkezési sorrendben adják ki. A heteroszexuális pároknak nem kell érte sietniük, mielőtt a meleg és leszbikus párok elhappolják előlük az összeset.

Ed Fallon képviselő beszéde a melegházasságokról az Iowai Képviselőházban, 1996. február 20.

Azt gondolom, a rendkívül gerinces jobboldali fiúknak és lányoknak majd akkor lesz joguk pofázni egy melegfelvonulás miatt, ha a maguk részéről már mindent megtettek azért, hogy Magyarországon is egyenlően kezeljék a homo- és heteroszexuális párokat. Sem a hagyomány, sem a biológia nem ad ugyanis felhatalmazást arra, hogy akár csak hajszálnyival is megkülönböztessük őket.

Attól, hogy a középkor óta egy masszívan homofób társadalomban éltünk, amelyik teljesen önkényesen és megalapozatlanul férfi és nő kapcsolataként definiálta a házasságot, ma már az égvilágon semmi okunk nincs arra, hogy ebből a speciális polgárjogi szerződésből kizárjuk a férfi-férfi, női-női párokat. Értelmes érvet nem lehet ez ellen felhozni, már ha nem tekintjük értelmes érvnek, hogy nem akarunk változást a társadalomban, mert masszívan kirekesztők és a másságot magasról megvetők vagyunk.

Jobb szeretném, ha lehetőség szerint azok szívóznának a gyerekek védelmén, akik nem öklendeznek nyilvánosan, ha a homoszexuális párok gyerekneveléshez való jogáról van szó. Különösen úgy, hogy az összes, a kérdésben felhozott ellenérv nettó baromság. Először is: akit nem fogadnak örökbe, az egy nevelőintézetben fog felnőni, a töredékét kapja majd annak a szeretetnek, amire szüksége van az egészséges személyiségfejlődéshez. Sajnálatos tény, hogy elég nagy valószínűséggel lesz prostitált vagy bűnöző, esetleg drogfogyasztó lesz egy állami gondozottból. És végül is mitől próbáljuk megvédeni ezeket a gyerekeket? A homofób ideológia szerint a homoszexuális szülők majd jól átadják nekik saját “mintájukat”. Először is: és? Homoszexuálisnak lenni csak és kizárólag azért és akkor rossz, ha a társadalom kirekesztő. Másrészt: rosszabb homoszexuális mérnöknek lenni, mint heteroszexuális betörőnek?

Egy szóval: azt gondolom, a melegeknek nagyon is van miért felvonulniuk. Van miért demonstrálniuk, van miért hangsúlyosan felvállalniuk magukat, a magyar társadalom ugyanis nem hajlandó őket elfogadni. Nem meg- és eltűrni, nem tudomást sem venni róluk: elfogadni kellene őket, ugyanúgy, ahogy a heteroszexuális párokat is elfogadjuk, és nem próbáljuk meg közös életüket saját hálószobájukra korlátozni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.