“Nem nyilvános fórum”

A “perdöntő” DNS-nyomra várnak
Népszabadság, Fekete Gy. Attila, 2007. május 23.

Ha tegnap egy szemfüles riporter vagy egy unatkozó magándetektív hangfelvételre rögzíti, ahogy Keller László rákérdez: Szabadfi Árpád, aki nem átall fideszes ismerősöket is tartani, hogy lehet még mindig hivatalában, Keller László önnön szavait alighanem a politikai bátorság és a gerincesség Csomolungmájaként tünteti fel. Most, hogy csak kiszivárogni tudott az információ, most felháborodottan int be mindenkinek: a frakcióülés nem nyilvános fórum.

Ja persze, tényleg, igaza is van a közpénzügyi államtitkárként is frenetikus eredményeket felmutatni képes kis bajuszosnak. Amit a parlament legnagyobb, ráadásul kormánypárti frakciója mond a miniszterelnöknek, aki kvázi tőlük függ, az tényleg nem tartozik a szutykos választópolgárokra. Pláne, ha fideszesek. Ha emeszpések, akkor nyilván egyértelmű számukra is, hogy rendőr dandártábornok nem maradhat hivatalban egészen addig, ha egy türelmi idő lejárta után még mindig nem hurcoltatta el összes fideszes ismerősét vasba verve, kábítószer-csempészés és/vagy pedofília vádjával. Családtagok, gyermekkori barátok esetén talán még a nyilvános elhatárolódás is elfogadható, vagy ha el nem is fogadható, de legalábbis megengedhető.

Őszöd óta lehetne annyi ízlés minden MSZP-s politikusban, de különösen az ilyen, érdemi eredményeket felmutatni nem képes kis niemandokban, hogy ebben a ciklusban már nem használják a “nem nyilvános fórum” kifejezést. Mondják azt, hogy sajnálom, egy gyáva féreg vagyok, populista kiszólásaimért nem vállalom a felelősséget. Semmivel sem lenne rosszabb kommunikációs megoldás ez sem, sőt. Tulajdonképpen ez az, amit mindig lehet utálni az MSZP-ben. Mindig zavaró arányban vannak olyan, demokratikusan gondolkodni képtelen, populista, tenyérbemászó, inkompetens baromarcok, akinek egy-egy különösen gennyes kiszólását a többség nem szégyell még vastapssal is jutalmazni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.