Zendülés light

Orbán Viktor csak akkor tudhatja sikeresnek a tegnapi napot, ha az volt a cél, hogy totális idiótának tudhassa magát. Kicsinyes, pitiáner akciója semmi másra nem volt jó, mint hogy bemutassa magáról, hogy egy antidemokratikus, vandál kis zsebdiktátor, aki sunyibb még azoknál is, akik mentelmi jog nélkül randalíroztak ősszel az utcákon. A fideszesek állítása, miszerint ők nem bújnak a mentelmi joguk mögé, csak egészen addig igaz, ha bele nem gondolunk, mi lett volna a rendőrség reakciója akkor, ha mondjuk mi állítunk volna oda száz haverral kordont bontani.

Orbán tegnap nem példát mutatott az állampolgároknak: ismét bebizonyította, hogy a képviselők meg vannak győződve arról, hogy nekik mindent szabad. (Külön érdekesség Szájer József levele, amiben ismételten kifejti: feljogosítva érzik magukat az önbíráskodásra: ha elég alkotmányjogász mondja, akkor a bíróságot, az ügyészséget és a rendőrséget is megkerülve rögtön intézkedhetnek.) Most már az sem kérdés, Orbán kokettál-e a radikális csürhével. Nem csak kokettál, be is intett nekik: gyerünk skacok, csináljatok nekem helyet a csúcson.

Pech, hogy a kellőképpen lelkes söpredékből momentán enyhe hiánycikk van Magyarországon; a helyzetet nyilván az sem könnyíti meg, hogy a számottevő agykapcitással rendelkező führerjelöltek sincsenek jelen ezeken a megmozdulásokon. Leginkább olyanok képviseltetik magukat, akik azt képzelik, hogy a mindennapi, forradalom-mentes időkben nem kapják meg a kellő tiszteletet. Holott megkapják: pontosan annyit, amennyi jár egy beszűkült agyú, unintelligens, primitív suttyónak.

Hiába mutatott tehát a volt miniszterelnök példát vandalizmusból és a jogállamiság sárba tiprásából, Magyarország, a magyar rendőrség, a magyar közvélemény most már fel van készülve néhány magából kivetkőzött surmó féken tartására és helyén kezelésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.