A tüntetőnek mindent szabad

Divat mostanában az alkotmányos jogokkal dobálózni. Most én szeretnék élni a szólásszabadság alkotmányos jogával, és leszögezném, hogy véleményem szerint a rendőrségi vezetés pelenkába szaró, nyámnyila, cidrizős, beszari, agyalágyult csecsemők inkompentens gyülekezete, akiktől a jövőben a legpitiánerebb tyúklopás szakmailag korrekt kezelését sem vagyok képes feltételezni. Amióta áll a bál, kizárólag szar döntéseket tudtak hozni — de nem csak kicsit szar, hanem nagyon, kibírhatatlanul, fogcsikorgatóan, bűzlően, hurutosan szar döntéseket.

A bátor rendőrség, amely gyakorlatilag rutinszerűen veri a fotoriportekeret (nem csodálkoznék, ha a rendőrakadémián féléves kurzus futna fényképezőgéppel felszerelt vandálok gumibotos ártalmatlanítása címen), amely képtelen volt szakszerűen eldönteni, hogy kit kell letartóztatni egy tüntetés alkalmával, rezzenéstelen arccal nézte végig, ahogy felgyújták és rommá verik a tévészékházat, most meg napokig tartó pöcsölés után úgy döntött, nem korlátozza a teret laposra hugyozók alkotmányos jogait.

Sebaj, mondanám, hiszen magam is vaskosan aggályosnak tartom az SZDSZ javaslatát a gyülekezési jog “korlátozásáról”, hiszen mi a franc lenne a tüntetés célja, ha nem az, hogy a közfigyelem felkeltésével (mások “zavarásával”) hangot adjunk meggyőződésünknek. Aki ezt nem szereti, ne költözzön a Kossuth térre, nehéz elképzelni, hogy mondjuk a József Attila lakótelepet valaha is ellepik majd a tüntetők. Ennek ellenére mégsem mondom, hogy sebaj, mert napokig azt hallottam a rendőrségtől, hogy hipervédett személyek így, hipervédett személyek úgy; na most, ha a tömeg nem fér a bőrébe és felébred bennük a Szabadság téri virtus, akkor hogy kurvára nem lesz garantálva ott senki biztonsága, az hétszentség. És a magam részéről simán lenyeltem volna, hogy Magyarország demokratikusan megválasztott kormányát ne néhány szoborlehugyozó akadályozzon meg az állami ünnepségek lebonyolításában.

Nem baj, a kis minikemping marad, lassan országos jellegzetesség lesz ez is, még pár év, és már ezért látogatnak majd ide a turisták. A Fidesz a maga részéről kiszállt az utcai buliból, szerintem már csak évtizedek kérdése, hogy a hatóságok elhatározzák: most már a szélsőjobb csőcselékre is érvényes a közterület-foglalási szabályok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.