Vihar a biliben is

Azért Magyarországnak, mint önmagát komolyan venni óhajtó országnak a súlyát remekül mutatja, hogy ha kitör egy vihar, összeül a Parlament. Kevés hely van, ahol a Jóisten ilyen könnyűszerrel avatkozhat be egy adott ország belpolitikájába.

Az alapképlet persze nem túlságosan bonyolult: ha sok ember összegyűlik, majd jön egy felhőszakadással kombinált vihar, akkor bizony adott az esély a pánikra, illetve az ezzel járó személyi sérülésekre. Normális országban persze már erre az esetre is van kidolgozott terv. Ettől függetlenül az ügy tipikus vis maior, gondolhatnánk, de persze, ha Tarlós István lenne a polgármester, akkor az emberek egyként oszlanának, ha a főpolgármester füttyent egyet. A főpolgármesternek amúgy nyilván más feladata sincs, gondolhatnánk az óbudai polgármester nyilatkozatából, minthogy augusztus huszadikán este OMSZ-jelentéseket olvasgasson.

A Fidesz már reggelre sajtótájékoztatót hívott össze; mondjuk az eddig is nyilvánvaló volt, hogy ha Orbán a miniszterelnök, akkor csak előre egyeztetett időpontokban tör ki a vihar nem csak Budapesten, de úgy általában az egész országban.

Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője közleményben tiltakozott az ellen, hogy politikai célokra használjuk fel a minikatasztrófát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.