Békásmegyeri coolság

Végre egy magyar film, ami nem olyan, mint a magyar filmek. Lehet, hogy nem vagyok eléggé patrióta, de a magyar filmeknek én már a trailerjére is sugárhányással szoktam reagálni — még a viszonylag felkapott produkciók is tele vannak gyalázatos dialógusokkal és ultra-giga-ratyi megoldásokkal. Jó példa erre a szánalmasnál is szánalmasabb Üvegtigris Kettő.

Ugyanakkor most itt van ez a Békásmegyeri Lakótelepen játszódó kis tesócivakodásos mini-love story, és egy igazi kis csemege, egy egyedi, imádnivaló kis bizsuékszer — nem hiszem, hogy a költségvetése egy nagyságrendben lehet a Sithek bosszújával, de egy nagyon eredeti, frappáns kis húzás, tökéletes párbeszédekkel, isteni humorral és a mesterkéltség — az ungarische filmek másik nagy rákfenéje — legcsekélyebb nyoma nélkül. Klasszos kis befejezés, egyszerre két filmre is utal, és mégis eredeti ez is.

Csípem nagyon — a magyar filmterjesztés szégyene, hogy csak petróleumlámpa fényénél, egy csatornában rendezett, illegális filmvetítésen tudtam megnézni, a szerzői jogok nagyobb dicsőségére.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.