Túlpörgetett paranoia

Magyaroszág összeesküvés-gyártásban nagyhatalom; de nem ám olyan kis nagyhatalmacska, mint amilyen katonainak az Egyesült Államok — ha ezt a képességünket fegyverekre tudnánk konvertálni, szőnyegbombázás alá vehetnénk a Beteleguse V-t. Valahányszor megjelenik valami új és népszerű, rögtön lesze egy másik csoport, akinek trendi azt fikázgatni; külön klubok alakulnak, ahol elő lehet adni, hogy ki szerint milyen sanda hátsó gondolatok állhatnak a szolgáltatás mögött.

Itt van például a megújult iWiW; ez persze témának sem semmi, hiszen Magyarország nem csak conspiracy theoryban van a topon, de a tízmillió adatvédelmi szakember hazája is egyben.

A képlet pedig alapvetően halál egyszerű: akarom, használom, nem akarom, nem használom. Sokaknak ugyanakkor kifejezett élvezet kifejteni, milyen undorító, kisszerű, megvetendő és lúzer dolog, ha valaki tovább mer lépni ismerősei nyilvántartásában a Pax márkájú gólyóstollal vezetett kockás füzetnél. Az pedig, hogy az általam — amúgy önkéntesen és — kifejezetten ebből a célból megadott adatokat bárki megnézheti, hát egyenesen egy titkosszolgálati skandallumnak minősül. Mi több, még arra is rá lehet jönni, hogy adott esetben három ismerősnyi távolságban vagyok Kolber Annamáriától — márpedig ha Kolber Annamária férje ezt megtudja (és ha nem viszek papírzacskóban egy rakás pénzt a Deák térre, hát megtudja), akkor nekem kampó.

Sokan azonban nem állnak már meg itt: lehet, hogy az iWiW-et valójában arab terroristák szervezik, hogy minél célzottabban tudjanak személyeket likvidálni; és hát persze nem lennénk Magyarország, ha ez az adatbázis nem direkt azért készülne, hogy aztán valaki majd jól eladja és meggazdagodjon belőle.

Nb. aki képes az én családi állapotomból, és blogcímemből meggazdagodni, az meg is érdemli.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.