Szájkarate a jó ügy érdekében

Büdös, koszos, részeg hajléktalanokat elüldözni a padokról, és elválasztóvasakat hegeszteni rá, hogy vissza se fekhessenek, tényleg nagyon felelős és szavazópolgár-barát magatartás. A cseszegetett célcsoport védekezni semmiképpen sem tud és teljesen törvényes is.

Nyílt levélben tiltakozni mindez ellen, rokonszenves és intelligens sajtóslánykákat mozgósítani, esetleg később tüntetéseket is szervezni viszont legalább annyira felesleges, mint amennyire gennyes és álszent a kerület hozzállása ehhez a karfaügyhöz. Komolyan azt képzeljük, hogy csak azért, mert megfogalmazunk egy ilyen nyílt levelet, a polgármester majd elszégyelli magát és saját kezűleg kezdi lereszelni a már felszerelt vasakat? Ez fogja hirtelen megjavítani a városlakók hajléktalanok iránti mentalitását? Gondolom, ha a polgármester úron múlna, éjszakára a kettőhuszat is bevezetné a padokba, csak hogy még kevésbé legyenek vonzó alvóhelyek.

Sehogy sem tudok szabadulni a gondolattól, hogy a hegesztőgépért birkózni a polgármesterrel, miközben pár hajléktalan halálra fagy és éhen hal — szánalmas és röhejes magatartás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.