Lesz idejük focizni

Tovább fogyhat az MDF-frakció
Index, 2005. szeptember 29.

Könnyen lehet, hogy tovább csökken a hovatovább jelenleg is csak elektromikroszkóppal kimutatható MDF-frakció. Ez különösen annak fényében figyelemreméltó, hogy a párt vezetői rendre úgy nyilatkoznak, mintha továbbra is lenne számottevő esély arra, hogy a Fidesz jobboldali riválisának lenne komolyan vehető esélye arra, hogy ismét bejusson a Parlamentbe – amikor már legutóbbi is a Fidesz vitte be őket a hátán. Ezután a ciklus után azonban, amikor Dávid Ibolya jobboldali önérzetét a Fideszen köszörülte és még hűbéresküjét is megszegte, erre aligha van esély.

Márpedig saját teljesítményt az MDF aligha tud felmutatni. A legkönnyebb szellő által is elnyomott, tétova báránybégetésből ugyanis akkor sem lesz gyújtó hangú beszéd, ha azt csinos kiskosztümben adjuk elő – Dávid Ibolya alighanem azért népszerű, mert alig van öt szava, amire emlékezni lehet. Az MDF ugyanazt adja elő, amit a Fidesz, csak lightosabb változatban; ez a tét nélküli, éppen csak el nem bliccelt EP-választások esetén még egy járható taktika volt, most, hogy minden idők legvéresebb kampánya várható, aligha az.

Ráadásul az ún. baloldalon nagyon nehéz elfelejteni, hogy mindabban, amit a rendszerváltás utáni Parlament legnagyobb szónoka egy csodálatosan frappáns szóképpel egyszerűen árokásásnak nevezett, anno az MDF is ugyancsak kivette a részét. Markánsan kiált amellett a Fidesz mellett, amelyben most viszolyogva fedezte fel az opportunista nagypártot, és az antiszemitizmustól kezdve a komcsizáson át a masszív homofóbiáig mindenben kivette a részét. Nem volt egy perc, amikor ha másért nem, hát egy normálisabb Magyarország kedvéért hajlandóak lettek volna kibújni a Fidesz… árnyékából.

És még a focizhoz sem értettek.

2 Responses to Lesz idejük focizni

  1. Anonymous szerint:

    Marketing, Advertising and Media News from Dubai, UAE and the Middle East
    Top Stories Qatar Airways announces Madrid as new route The addition of Madrid is another step forward to expand Qatar Airways’ global, and specifically European services.
    Took me awhile to find a good blog …glad I came across yours. I like it a lot!

    Sonny M.

    I have a related site that focuses on wipeout depression you may like too. It pretty much covers wipeout depression related stuff.

    Come and check it out if you get time 🙂

  2. Kreta szerint:

    Azért kár lenne az MDF-ért. Még ők a legnormálisabb jobboldali csoportosulás. A Fidesz a karrieristák gyűjtőpártja (Csintalan).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.