Kit érdekel?

Nem is az az igazán érdekes, hogy Orbán Viktor Magyarország rossz hírét kelti külföldön. Hiszen külföldről nézve

a, Ki az az Orbán Viktor?
b, Ellenzéki vezető miért nyilatkozna pozitiívan a kormány teljesítményéről?
c, És ez kit érdekel?

Nem hiszem, hogy sok befektető lenne, aki Orbán bármilyen nyilatkozata után vörösizzásig hajtaná a mobilját, hogy lemondja magyarországi tranzakcióit. Szóval mindez nem érdemes, tájfun az éjjeliedényben, Orbán azért van, hogy nyilatkozzon, nyilatkozott, passz. Talán még a magyarországi amerikai nagykövet ellentétes irányú véleménye jelent valami érdekességet az egész szánalmas történetben.

Hanem a dolog itthoni utóhatása, na, az érdkes. Az égvilágon mindenki fontosnak érzi, hogy megszólaljon, és nyilatkozzon – többek között a Pénzügyminisztérium is. Mintha bizony a Pénzügyminisztérium “a magyar gazdaság köszöni szépen, jól van” nyilatkozata meghatározó jelentőséggel bírna a fent emlegetett befektetői körökben. A gazdasági életben ugyanis, a magyar politikaival szemben, a racionális érvek és tények döntenek, amiket mindenki maga szerez be, és nem a pénzügyminisztertől kéri el azokat. Úgyhogy sajtótájékoztatót tartani legalábbis felesleges.

Viszont, ha belegondolunk, hogy a Fidesz-kormány mit gondolt azokról, akik mertek nem pozitívan-nyilatkozni kis hazánkról, legyenek politikusok vagy közírók: hát igen, nagyon örültünk akkoriban, hogy az inkvizíció intézménye már egy ideje eltöröltetett. Akkoriban ugyanis a hazaárulás már kifejezett bóknak számított az ország mostani gyalázóinak szájából – az akkori gyalázkodók irányában.

Hja, persze, hiszen a Fidesszel a féltő gond mondatja ezeket a szavakat, míg a kormány a bankártőkének árusítja ki az országot, diszkont áron, nagy tételben. Ez azért különbség.

Persze a fent említett befektetői köröket ez sem érdekli. Lapoznak a gazdasági rovathoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.