Valaki beijedt

A magyar politikai élet szépsége, hogy amikor az ember már azt gondolja, egy téma éppen lezárult, valamelyik kulcszereplő hirtelen bohócsipkát ölt, kalapácsot ragad, és “Kakukk! Kakukk!” kiáltásokkal elkezdi beverni az ablakokat. Szóval olyasmit csinál, amit igen nehéz szó nélkül hagyni.

Orbán Viktor és csapata most például tök hülyének néz mindenkit. Pedig még két napja sincs, hogy ő maga javasolta a miniszterelnökök találkozója utáni időpontot, holott most meg azt mondja, hogy két hete nyilvános programja van, így nem fogadja el Gyurcsány ultimátumát. Aztán mégis elmegy.

Érdemes lenne tudni, minek tudható be ez a totális kommunikációs krach a Fidesz vezérkarában. Véleményünk szerint a helyzet elég egyértelmű: a sok időpont- és feltételmódosítás, a vita témájának lekorlátozási kísérletei mind egy dologra voltak jók: hogy ne Orbánnak kelljen visszautasítania a kihívást, hanem Gyurcsánynál szakadjon el a cérna; vagy, ha ez nem megy, legalább a tévé nyilvánosságát lehessen kizárni. Hiszen ha Gyurcsány pókerarccal mindenre rá is bólintana, a tévé akkor sem változtathat műsort percenként.

Mert Orbán bizony beijedt. Le kell ülnie, válaszolnia kell a kérdésekre, és ha élő egyenesben sétál ki a stúdióból, akkor bizony beég. Ha nem megy bele a számháborúba, hanem ködös jóslatokkal válaszol, akkor beég. Ha konstruktív javaslatokkal és válaszokkal áll elő, akkor is beég, hiszen ha ég a ház – már pedig a Fidesz kommunikációja szerint a gazdaság a totális csőd szélén áll – akkor nem konstruktív javaslatokkal áll elő, hanem oltja a tüzet. És ami a legszebb az egészben: ha élő egyenesben, személyében hangoztatja a Fidesz apokaliptikus vízióit, akkor valószínűleg a magyar politikai viták legnagyobb beégése következik, hiszen Gyurcsány valószínűleg mást sem csinált az elmúlt napokban, mint felkészült.

Kellemes kilátások.

Szerkesztőségünk ma kora délután vidékre távozik. Továbbiak hétfő este.

2 Responses to Valaki beijedt

  1. algi szerint:

    Ezek szerint ugye magáról a vitáról is lesz valami?

  2. Anonymous szerint:

    most már nemhiszem…
    erősen furcsállom is

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.