Van értelme?

Mókának nem rossz ez az az önfeljelentgetősdi – most éppen Lángh Júlia írónő dobta fel magát marihuánafogyasztásért; hogy el lehet vele érni valamit, az erősen kérdéses.

Most őszintén: kit érdekel, hogy néhány drogos felnyomja magát a rendőrségen? Aki fanatikus ellenző, at nyilván nem lesz szimpatizáns, sőt, nyilván helyesli is a sok hülye drogos ellen indított eljárásokat. Aki pedig közönyös, az aligha lát ebben többet valami furcsa hóbortnál vagy exhibicionizmusnál. Pláne, hogy a támogatók zöme inkább csak szolidaritását fejezi ki a dologgal szemben, vállalni csak kevesen vállalják a következményeket. Olyan ez, mint egy Fidesz-tüntetés: csak a szimpatizánsok megerősítését szolgálja.

A hatalom meg nyilván csak örül a sok könnyen lezárható eljárásnak, ez is javítja a statisztikát.

Érdemi párbeszéd és valós tájékoztatás helyett tehát a kendermagosok jó előre hiteltelenítik magukat a közvélemény előtt.

4 Responses to Van értelme?

  1. dfs szerint:

    van
    felhivja a figyelmet egy problémára, ébren tartja a kérdést
    a dolog többszázezer embert érint, és nevetséges, hogy elméletben mindet börtöne lehetne zárni

  2. Kacsa szerint:

    Elvileg SEM, nincs rá börtönkapacitás!

  3. steadman szerint:

    Szerintem is van értelme. Az akció óta hetente ott van például a Napkeltében a kendermagos gyerek, s érdemi párbeszédet, vitát folytat vagy a műsorvezetővel vagy műs meghívottal, s végre van lehetősége kifejteni az igazán meggyőző érveit.

  4. Kreta szerint:

    Másképpen nem lehet a képernyőre jutni. Párbeszéd meg csak a köztársasági elnökről, meg a kilopott többet kérdésről folyik. A drog ügy sok embert érint, hamarosan törvényt kell alkotni (alkotmány bíróság). Ha nem csinálnák ezt, semmiféle beszéd – párbeszéd meg pláne – nem lenne a témában, csak moralizálás. FujjcsúnyarosszDrog, pedig ha bemégy egy gimis osztályba, választhatsz egy padsort, akit börtönnel kell fenyegetni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.