Lejárt

Lejárt Kondor Katalin rádióelnöki mandátuma; a kuratórium új pályázatot írt ki. A lépés, bár nyilván egy csepp meglepetést sem okozott, (hiszen melyik kormány szeretne az ellenzékhez szervilisen hű, nyíltan pártos rádióelnököt választani a saját nyakába) mégis alkalmat teremthet arra, hogy a rádió helyzete egy kicsit talán konszolidálódjék.

A jobboldal emlegetett balliberális médiatúlsúly ugyanis elég relatív. Kétségkívül igaz, hogy nincs objektív, jobboldali színezetű, színvonalas napi- vagy hetilap a piacon, így az, aki nem vevő a jobboldali radikalizmusra még selyempapírba csomagolva sem, kénytelen a “balliberális” megfelelőiket olvasni; ugyanakkor a Magyar Rádió a vidéken élő, iskolázatlan réteg számára az egyik legfontosabb információforrás.

Persze semmi sem lenne kevésbé kívánatos, mint a Nap-Kelte – egyelőre nem létező – rádiós megfelelőjét beszabadítani a közszolgálatba; ugyanakkor lehet, hogy a Fidesz azért még ma sem érdemel közpénzből finanszírozott, saját rádióadót.

One Response to Lejárt

  1. algi szerint:

    Nekem ez a hozzászólás nem tetszett. Kizárólag a véleményedet írod le mindenféle érvelés nélkül, így hát nem is sokkal jobb az eredmény, mint mondjuk a Nap-kelte. A hozzáállásod az eddigi hozzászólásaidból is kiderült, úgyhogy ez most nem mond semmi újat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.