Csaba testvér és a népszavazás

Csaba testvér, a némileg öntörvényű árvaházalapító átlépte a Rubicont. A kormánypártok győzelméről beszél; szerinte “legyőzték a saját nemzetüket”. Bejelenti, hogy a jelenlegi kormánytól árvaháza működéséhez nem fog többet elfogadni egy vasat sem.

Csaba testvér elfeledkezik arról, hogy nem a saját pénzét utasítja vissza. Ő személy szerint egy fillér támogatást sem kap a magyar államtól – ezt mind azok a gyerekek kapják, akiket így vagy úgy, de az ő gondjaira bíztak. Finoman románellemes nyílt levelében elfeledni látszik azt is, hogy önkényes ingatlanfoglalását a román kormány végül jóváhagyta.

Csaba testvér természetesen azt gondol, amit akar, és abba a lapba ír levelet, amelyikbe jól esik neki. Csak hát jó lenne, ha nem felejtené el: választott hivatásához nem áll jól az aktuálpolitika. Nem a magyar kormány, a magyar nép döntött úgy, hogy nem kötelezi Magyarország választott képviselőit arra, hogy azonnali hatállyal alkossanak törvényt a határon túl élő magyarok kedvezményes honosításáról. Az MSZP és az SZDSZ politikusai nem kívülről nyomultak be az Országházba, ők momentán a legutóbbi országgyűlési választásokon részt vett magyar választópolgárok többségét reprezentálják. Csaba testvér ezeket az embereket is látványosan szemen köpi.

Természetesen senkinek nem kell szeretnie a demokráciát. A szólásszabadságról szóló jogszabályok kifejezetten biztosítják Csaba testvér azon jogát, hogy emberek tetszőleges csoportják szembe köpje, és arra sincs törvény, hogy a benne megbízó gyerekeknek a lehető legjobb ellátást kell biztosítania.

Csaba testvérre ugyanakkor más, felsőbb szabályok is érvényesek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.