Hol legyen Gyurcsány?

Gyurcsány Ferenc, maradj otthon!
Index, Tóth-Szenesi Attila, 2008. április 11.

Gyurcsány jelenléte nem volt elegendő az antifasiszta tüntetés szétzüllesztéséhez, a jelek szerint mégsem rohad automatikusan szarrá, amihez a miniszterelnök hozzányúl. Tóth-Szenesi Attila írása talán az egyik legmocskosabb írás, amit valaha olvastam az Indexen. Nem azért mondom ezt, mert Gyurcsány-fan lennék; hanem azért, mert ez a cikk egy orrfacsaróan bűzös, gusztustalan taplóság. (Tóta W. ugyanerre irányuló megjegyzései lényegesen kevésbé irritálóak egy lényegesen értelmesebb kontextusban.)

Gyurcsány Ferenc a Magyar Köztársaság legitim miniszterelnöke. Pont. Ez akkor is így van, ha sokan nem szeretik, még akkor is, ha Orbán Viktor vagy Kövér László szerint le kellene mondania. Annak ellenére is az, hogy az e heti Heti Válasz tele van áporodott maszatolással, miszerint most aztán kurva nagy közéleti-alkotmányossági kihívások előtt állunk, a nép nem erre a programra, nem erre a kormányra szavazott estébé. A valóságban Gyurcsány Ferencet a Magyar Országgyűlés legitim képviselői választották miniszterelnöknek; amíg a miniszterelnök hátra nem lép, vagy amíg ezek a képviselők nem vonják meg tőle a bizalmat, addig Gyurcsány Ferenc miniszterelnök marad.

Amikor anno Orbán az árvizek idején gumicsizmában cuppogott végig az országban, sokan gondolták egy demagóg fasznak. Én mégis inkább úgy láttam, hogy azoknak, akik ott vannak, egészen biztosan sokat jelent a Magyar Köztársaság miniszterelnökének jelenléte. Ez ugyanis jelezte: a magyar kormány odafigyel erre a problémára, és megteszi, amit tud a károk enyhítése végett. Biztosan rengeteget számít ez akkor, amikor az ember épp a kétségbeesés legszélső határán tántorog.

Azt gondolom, egészen hasonló a helyzet most is. Az antiszemitizmus ma Magyarországon túllépte az elviselhetőség határát. Mi több, miniatürizált is terrorcsoportok randalíroznak, zsebdiktátorok próbálnak másokat terrorizálni — mindezt a nyíltan vállalt rasszizmus zászlaja alatt. Ha a miniszterelnök ilyenkor szembeáll a randalírozókkal, akkor személyében a végrehajtó hatalom áll oda. Nem csak tettekben, de szimbolikusan is jelzi, hogy Magyarország ezt a viselkedést nem fogja tolerálni. Akinek ez a kiállás vállalhatatlan, az nem is érti, miről szól egy antináci megmozdulás manapság. Nem kormány melletti szimpátiatüntetés: pártsemleges szembefordulás az értelmetlen, suttyó erőszakkal szemben.

Ma a nácikkal szembeni kiállás egyben a demokratikus minimum deklarálása is. Igaz, az Index ebben a cikkben ugyancsak messze definiálta magát a demokratikus minimumtól. A szélsőjobban gyönyörűséges szinkronban rekeszti ki a demokratikus gondolkodású emberek köréből az “agg szocialista és munkáspárti szavazókat”. A szavazati jogukat is elvehetnénk akár, ezzel az erővel. A demokrácia éppen azt jelenti, hogy mindenki focizhat a pályán, aki betartja a játékszabályokat. Még az is, aki nekünk történetesen nem szimpatikus.

Ma az ország napi szintű ügyeinek irányításáért Gyurcsány Ferenc felel. Aki távol akarja őt tartani az antifasiszta tüntetéstől, az nem a demokrácia mellett akar kiállni. Balhézni akar, csak néhány fokkal kulturáltabban, mint az Árpád-sávos suttyók.

9 Responses to Hol legyen Gyurcsány?

  1. Pelikán szerint:

    Megkövetem a miniszterelnököt, a mai napon tanúsított bátorsága meggyőzött arról, hogy ő és csakis ő alkalmas csökött értelmű népünk vezetésére. Igen fletó tüntetett, éleslátású horn gábor, tehetséges kiss péter és izom agyú testőrök, valamint szemlátomás öregecskedő Klárika társaságában. Ez persze még nem lenne nagy szám, de felónk a nagy és veszedelmes Tomcat ellen menetelt és szónokolt, kiről tudni kell, hogy maga a gólem a megelevenedett agyag kolosszus, bizony.Tomcat képzeljük csak el pólógyáros és szélső jobboldali humorista. A veszélyről némi illusztráció:

    Aztán Tomcat blogot is ír bombagyár (rémület, vacog a fogam) címen, és tojás hajító gépet eszkábál, valamint hanuka idején háztetőkön szirénázik, de fletó szembeszáll vele, mert az államadósság már rendben, rég nekünk tartozik a fél világ, a növekedés oly magas, hogy színesfém kereskedő pénzügyminiszter megéri visszafogni, így hát fletó nagyon helyesen testőreit nem kímélve Tomcat ellen indul.
    Igen, igen igen, végre meg vagyunk mentve, a pápai hős ellene mond a pólóknak, járjon csak mindenki szépen méretre készített ingben ahogy rendes emberek teszik (fletó, kóka, stb), mert a jólöltözöttség mindenek előtt.
    Most befejezem megyek én is és spontán tüntetésbe kezdek, oly módon, hogy eltávolítom a pólókat a fiatal, bögyös így bizonyosan fasiszta jányokról. Testőreim ugyan nincsenek és talán horn gábor is hiányozni fog egy kicsit, hogy mécs urat ne is említsem, de meg kell tennem veszélyben a haza, le a pólókkal és a pólógyárosokkal éljenek a natúr cicik.
    Üdv Pelikán

  2. Trychydts szerint:

    Kiegészítés: ebben a sztoriban még a Magyar Nemzet is képes volt korrektül fogalmazni. Képes volt reálisan láttatni Gyurcsány szerepvállalását, és képes volt kritizálni a Fideszt. (!?!!!!?!! :)) Most azt, hogy a vezércikküket áldozták erre, az egyetlen olyan felületet, amely az interneten is aktuálisan jelenik meg, már meg sem említem, annyira nem tudok szóhoz jutni.

    Mondom, demokratikus minimum.

  3. Pelikán szerint:

    Én nagyon őszintén mondom már várom, hogy mikor unja meg a közvélemény, hogy ha a balib oldal bajban van akkor rendre megjelennek a fasiszták, akik ellen fel kell lépni. Az ellen tüntetés nem volt törvényes mert kicsúszott a megadott időből, de tudjuk vannak egyenlők, és egyenlőbbek.
    Engem ez az egész csak amiatt érdekel, hogy meddig lehet még ezt játszani. A romák most már hetente vernek félholtra magyarokat, de ez ellen nem lehet tüntetni mert rasszizmus, zsidókat ember emlékezet óta nem vert meg senki, mégis állandó hisztéria keltés indokai.
    Vicc, de sajnos a bőrünkre megy, egy jobbsorsra érdemes ország romokban és a miniszterelnök legfontosabb dolga pojácák ellen tüntetni.

  4. Trychydts szerint:

    A romák ellen intézkedik a rendőrség. Így a romákról szóló rész rasszista faszság. Engem azért vertek meg, mert zsidónak neveztek. Hogy csak egy, személyes példát nevezzek meg azon számos eset közül, amelyek nyilvánosságot kaptak ugyan, de nyilván nem hiszel el. Plusz lehet, hogy leegyszerűsítés fasisztának nevezni azokat, akik nyíltan terrorizálnak, vernek felgyújtanak minden másképp gondolkodót (aki nem “magyar”); mindenesetre eddig bevált.

    A strasbourgi emberi jogi bíróság fektén-fehéren kimondta, hogy noha a 72 órás kötelezettséggel önmagában semmi baj, csak azért nem lehet sem megtiltani, sem feloszlatni egy tüntetést, mert későn lett bejelentve. Mi több: a szóban forgó ítélet esetében éppen az volt az indok, hogy a tüntetők, ha akarták sem tudták volna előbb bejelenteni a tüntetést. A fasiszta távbor most éppen azzal próbált trükközni, hogy nem hagy időt az ellentüntetés bejelentésére. Miközben máskor folyamatosan a strasbougi ítéletre hivatkoznak, két hete szerveződő rendezvények esetén. Ennyit az egyenlőbbekről szóló faszságról.

    Az a boltot felgyújtották. Ha a boltot nem gyújtják fel, ha nem szerveznek oda először tudatosan és vállaltan, mi több, szándékoltan törvénytelen demonstrációt, akkor nincs miről beszélni. A “balliberális” tábor, ha akart volna se tudott volna mi ellen megmozdulni.

  5. Pelikán szerint:

    Nézd, pontosan tudni kik keverik a kakit, de keverhetik nyugodtan mert a hatalomnak aki kormányozni nem tud érdeke, hogy legyenek ilyen agyatlanok, plussz, ha téged zsidóságod miatt vertek meg azt elítélem, de szerintem azzal tele lett volna a média és újságcikkek százai vizionálták volna a Dunába lövetést, amúgy látom illetékes vagy, a káromkodás az a bunkó magyaroktól átvett zsidó szokás?
    72 óra: ugye tudjuk volt már rá példa amikor ezzel az indokkal nem engedélyezték a tüntetést.
    A negyedik, ha ezek a szerencsétlenek tényleg veszélyesek be kell csukni őket, ha meg nem, akkor meg nem kell foglalkozni velük, főleg nem a kormányfőnek akinek lenne más dolga bőven.
    Amúgy a fehér porok és a molotov koktélok titkosszolgálati műbalhék.

  6. Trychydts szerint:

    A hülyeségfélórát berekesztem. Most már egyetlen olyan tényállítást sem tettél, amelyik igaz lenne, és a masszív paranoiával sincs kedvem vitatkozni.

  7. BoNa szerint:

    Alapvetően a fenti cikkel egyetértve, azért megjegyezném:
    Az index.hu-n olvastam, hogy Schröder Gyurcsány érdemeit méltatta, és bejelentette, hogy Ő kormányozza Magyarországot Európába. Erre a kacsingatásra semmi szükség nem volt. Nyilvánvaló, hogy ez a beszéd tervezett volt, és hogy nem tudták kihagyni a ziccert.

  8. etnaa szerint:

    Nem is lenne érdemes az ilyen Pelikán féléken háborogni, mert egyszerűen nem azt látják, ami VAN, ami TÖRTÉNIK, hanem a saját vízióikat hallucinálják bele BÁRMIBE. Nyilván saját magukat verik meg és saját magukat fenyegetik mindazok, akik nem úgy élnek és gondolkodnak, ahogy azt egy marginális, de annál agresszívabb csoport előírná nekik. Vicc.
    Saját ismeretségi körömben is van egy pár ilyen seggfej, akik csak zsidózni bírnak, verekedni, verekedést és szóváltást provokálni, mindenki lehurrogni, molotov koktélt gyártani és viperával járni mindenhova, de értelmes, konstruktív javaslatuk az egy sincs, semmilyen valós társadalmi bvagy gazdasági problémára, csak nagy pofával hőzöngeni az adókon, azután pedig elcsalni a befizetendő adókat a keresetükből. Már ha nem éppen orgazdaságból élnek, vagy munkanáélküli segélyből. És persze partikra, meg cuccra mindig van pénzük valahonnan.
    Elmondanám, mitől voltak olyan leszántak egyesek 2006 őszén. (Nem a rendőrökre gondolok.) Az amfetamintól, kedves Pelikán elvtárs.

  9. Pelikán szerint:

    Kedves Etnaa!
    Ha valóban az a legnagyobb baj, hogy tomcat szeretne minél több pólót eladni és ehhez minden eszközt felhasznál, miként tette gyurcsány is, aki szeretett volna miniszterelnök lenni és minden lehetséges eszközt felhasznált, akkor megnyugodhatunk, mert itt van már a kánaán. Ám, ha lenne fent nevezett országvezetőnek más fontosabb feladata is, akkor csak arra gondolhatunk, hogy tomcat bevette a póló üzletbe és együtt reklámoznak, ha nem hiszed üsd be a tomcat nevet a googleba és láss csodát elsőhelyen a póló bolt jön be, jé mik vannak.
    Üdv Pelikán

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.