Mégis vonulhatnak a melegek

Vége a tiltásnak: mégis lehet melegfelvonulás a fővárosban
Népszabadság Online, 2008. június 13.

A policáj csizmája
Népszabadság, Révész Sándor, 2008. június 13.

Mérhetetlenül jó érzés látni, hogy mégsem engedheti meg magának a rendőrség, hogy betonfeje legyen. Nem játszhatja következmények nélkül az idiótát: hirtelen kisült, hogy a hatósági önkénynek és a törvényekkel való visszaélésnek is vannak határai. Elég volt egy nap, és a rendőrkapitány is rájött: ha rendőrkapitány akar maradni, akkor talán jobb lenne mégis rendőrként, és nem egy beszari aktakukacként viselkednie. Egyelőre tehát a homofób csőcseléknek semmi oka az örömre: melegfelvonulás lesz, és a rendőrség is kapott egy bátorító seggbe rúgást a randalírozó ellentüntetőkkel szembeni markánsabb fellépésre.

Könnyen lehet persze (drc már tegnap felvetette, hogy a rendőrségből nem is annyira a gyávaság, mint inkább rájuk nem kevésbé jellemző szervilitás bújt elő most. Itt lehetett volna az alkalom, hogy bizonyítsák: bizony, ők nagyon is vevők ám a jobboldali értékrendre. A könyökvédős bürokrata mentalitást, ha szükséges, ezen célok érdekében is bevethető: a rendőrség erre is képes és hajlandó.

Kicsit persze sajnálom, hogy Tóth Gábor megúszta egy ilyen nagyon látványos pofáraeséssel: azonnali felmentését szerencsésebbnek és indokoltabbnak is tartottam volna. (Azt azért nem zárom ki, hogy Draskovits Tibor legalább informálisan jelezte neki, hogy vagy visszatáncol, vagy repül, de Budapestből egy délután erejéig sem fog antiliberális Nirvánát csinálni.) Jelenleg ugyanis olyan ember a rendőrkapitány, amelyik nyíltan nyilvánította ki homofóbiáját és/vagy a szélsőséges csürhe iránti zsigeri gyávaságát. Bár végül nem kerül bíróság elé az ügy, de gyanítom, hogy mindezt szemkápráztató jogi igénytelenséggel tette.

Érdemes megemlíteni azt is, hogy ez az egy nap kevés volt pl. Balog Zoltánnak, az Országgyűlés Emberi Jogi, Kisebbségi, Civil- és Vallásügyi Bizottsága máskor oly határozottan és villámgyorsan nyilatkozgató elnökének, hogy állást foglaljon a kérdésben. Nyilván el volt foglalva. Morvai Krisztináról és társairól most nem beszélek; ők csak szabadidejükben jogvédők, így részükről tökéletesen legitim álláspont, ha kizárólag a fasiszta és nyilas hordák huligánjainak jogegyenlőségéért képesek aggodalmat érezni.

4 Responses to Mégis vonulhatnak a melegek

  1. algi szerint:

    Gondoltam, hogy mégis lesz felvonulás, de azt nem, hogy ilyen hamar visszaáll a rend. Inkább arra tippeltem, hogy majd hivatalosan megtiltva, de elindulnak, a helyi rendőrök meg kooperálnak. Az lett volna az igazán magyar megoldás.

  2. drc szerint:

    szerintem ez így is, úgy is színmagyar megoldás volt. ennek ugyanis egyrészt a bizonytalankodás, másrészt a töktelenkedés a leglényegibb elemei. a magyar rendőrség (és ezen belül a BRFK) ezeket a szimptómákat tökéletesen produkálta most is. 😀

  3. Szindbad szerint:

    Itt van ez a segelyt munkaert tema, es nem keszul rola velemeny? Pedig szvsz sokkal relevansabb problema ez, mint a melegfelvonulas. Kivancsi vagyok vajon egyet ertessz-e ebben a kerdesben TWA-val, es te is idiotanak talalod-e TGM-et.

  4. […] az Országgyűlés Emberi Jogi, Kisebbségi, Civil- és Vallásügyi Bizottságának elnöke ismét nem tartotta fontosnak, hogy megszólaljon. Holott nyilvánvaló, hogy egy kisebbség jogait […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.