Nyílt válasz

Egy vita margójára
matyi10.blogspot.com/

Nyílt levélben fordultak hozzám, hát válaszolok nyíltan.

1. Azért lettél kimoderálva, mert a stílusod alulról sem közelítette meg a szükséges mértéket. Most a kripto-rasszista beszólásról nem beszélek, azt átírtad egy nagyjából elfogadhatóra — sokkal inkább azt gondolom, hogy az udvarias vita minimális feltételeit sem tartottad be.

2. Nem udvarias az a vita, ahol a saját fórumomon egy olyan gúnynéven nevezel, ahogy az hív, aki ellen kétrendbeli BTK-sértés (legalább, ha a halmazatokat is összeszámoljuk, akkor három) ellen folyik eljárás a sérelmemre történt bűncselekményekkel kapcsolatban.

3. Nem udvarias az a vita, ahol ahelyett, hogy érdemben válaszolsz mások hozzászólásaira, kiragadott mondatokat idézve, lényegében ugyanazt ismételgeted, körben forgó érveléssel. Alapjában nem motivál, hogy ugyanarra százféleképpen válaszoljak.

4. Nem igaz, hogy a kimoderált kommented valaha is megjelent volna. Azért válaszolhatott rá mégis valaki, mert valóban kizárólag ugyanazt vagy képes hajtogatni. Én pedig sem feladatomnak, sem kötelességemnek nem érzem, hogy az Index-fórumos szócsépléseknek teret adjak. Normál esetben rendszerint csak azt szoktam jelezni, hogy az adott vitában nem szólalok meg többször; ha viszont valaki szóhasználatában azonosul a rasszista erőszakkultúrával, az ne lepődjön meg, ha moderálásra kerül.

Erre a bejegyzésre nem lehet kommentelni. Aki meg akar nyilvánulni, írjon e-mailt vagy trackbackeljen.

Comments are closed.