Szívesen nevetnék én is, ha lenne hozzá kedvem

#539
zold.freeblog.hu

Tegnap felhívtak, én vagyok-e Bill. Ismerve a telefonálót, azt hittem, valami mókás szóvicc következik, amin jót kacag az illető, mielőtt folytathatnánk a dumcsizást, de nem, kiderült, az ügyben érdeklődik, én hagytam-e gyalázkodó kommenteket Zöldnél, illetve én nyomtam-e fel a rendőrségen, pedig egy olyen jó kis postot írt. Megnéztem a “jó kis postot”; nos, Bill nem vagyok, de a véleményünk egy figyelemre méltó tartományban átfedi egymást. Bár nekem nem is elsősorban a személyiségi jogok sérelme, sokkal inkább az előítéletes motívumok bökték át először a szemgolyómat.

A “jó kis postban” emberek (tudatosan) illegálisan megszerzett képe van (tudatosan) illegálisan feltöltve, néhol lehelletnyit rasszista, amúgy jellemzően csak simán legyalázó megjegyzésekkel. Ez volt a szellem napvilága, ami felpezsdítette a hazai netes közönséget; végre megint pár védtelen áldozat, akit rugdalni lehet. Ja, a képeken szereplők közül négy gyerek, az egyik (aki nyíltan le van cigányozva) zsebpiszok, a másikat arcon kéne rúgni, a harmadik (micsoda véletlen, történetesen neki is barna bőre meg fekete haja van) majom, a negyedik agyzsibbadásban szenved. Szóval csupa olyasmi, amivel marhára nem szívesen szembesül az ember mondjuk a suliban; ennek az esélye amúgy messze nem nulla százalék, hiszen a Freeblog főoldaláig sikerült jutni az anyaggal. Hogy olyan bagatell, pitiáner apróságokról, mint kiskorúak személyiségi jogai meg hasonlók, ne is beszéljünk, és lécci ne próbálja meg beadni nekem senki, hogy a Bluetooth technika nem ismerete voltaképpen egyben implicit felhatalmazás a mobilszolgáltató várójában unatkozó csemeténk szabad megalázására.

A szerző amúgy azzal védekezik, hogy az Index meg a Subba is ezt csinálja. Igen ám, csak mondjuk az Index, a Subba, a TV2 vagy az RTL Klub és Zöld között egy vaskos különbség, hogy míg az előbbi esetekben automatikusan áll rendelkezésre név-cím-telefonszám, addig Zöld jogerős bírósági végzés híján addig bujkál, ameddig csak jól esik neki. Személytelenül pedig ez az egész lényegesen kevésbé elegáns. Ha a lecigányozott srácot holnap megverik emiatt a frappáns ötlet miatt, akkor nincs senki, aki automatikusan, hosszas és bonyolult jogi procedúra nélkül vállalja a felelősséget. A másik különbség, hogy a Zöld által hivatkozott médiumok balfaszokat ugyan valóban égetnek, de nem nyíltan rasszisták.

Végezetül egy idézet; a szerző és a forrás megtippelhető a trychydts@gmail.com címen. A nyertesek között egy árpád-sávos horogkereszttel díszített Ku Klux Klan csuklyát sorsolunk ki.

1. Aki kommunista, azt el kell pusztítani. Akkor is, ha csak tizenéves. Falhoz állítani és agyonlőni, és ennyi. Zsidóság súlyosbító tényező, ebben az esetben dumdumlövedékkel.

2. Igen, nekünk jogunk van mások személyes adatait közzétenni, és nem tűrjük el, hogy más ezt tegye velünk. Azért nem, mert másokat leszarunk, mi mondjuk meg, mihez van joguk, a miénket viszont betartatjuk. Ezt úgy hívják, hogy érdekérvényesítő képesség, és így működik a világ.

Sem mások hülyesége, sem saját vélelmezett erőfölényünk nem szülhet semmilyen jogot. Elég régóta így van ez már, de Thomas Hobbes (1588-1679) óta ezt akár bizonyított ténynek is tekinthetnénk.

UPDATE:
Kis jogtiprás, nagy jogtiprás — folytatás a következő bejegyzésben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.