Megvertek III.

Polgár Tamás bejegyzése rendőrségi kihallgatásairól
tomcatpolo.hu, Polgár Tamás, 2007. április 19.

Ó megvertek, ó befostam
Előzmény az I hate it here-en

További fejlemények
Előzmény az I hate it here-en

Aki nézi az üzenőfalat, az látja, milyen sokan lézengenek erre a Polgár Tamás olvasói táborából; gondoltam, a jeles eseményt én is megünneplem valami bejegyzésfélével.

Polgár Tamás érdekes módon nagy hangsúlyt fektet a megverésemmel kapcsolatos rendőségi kihallgatásairól való tudósításra. Érdekes, mert se én, se a Népszabadság nem állítottuk, hogy Polgár Tamás bármit is csinált volna. Hogy lelombozzak mindenkit: most sem állítok ilyesmit, rendőrségi ügynek tekintem, hogy kiderítsék a támadók személyazonosságát — ha lezárul a nyomozás, sértettként kapok másolatot az összes iratról, majd akkor írok a részletekről bővebben.

Pár dolgot azért érdemesnek tartok leszögezni. Ha a rendőrségnél sok blogoldal van kinyomatva, az nem tőlem származik, mivelhogy én összesen 2 db A/4-es papírlapot adtam le a rendőrségnek (azt sem bizonyítékként, lévén, hogy nem két blog vert meg december 28-án). Az általam leadott ambulánslap nem csak azt tartalmazza, hogy feldagadt a szám, de azt is, felrepedt a szemöldököm, meg volt pár kisebb sérülés is.

A Népszabadságnak sosem adtam személyleírást. Nem tudom, ki hogy képzeli, de egy rendőrségi kihallgatás alapvetően különbözik egy újságíróval való találkozástól — az utóbbi esetben kávét iszik az ember és beszélget; a második esetben kérdéseket és keresztkérdéseket tesznek fel, tíz oldalon és három-négy órán keresztül gépelik szóról szóra, valami fura, rendőrségi bikkfanyelven a dolgokat, és mindent tudni akarnak, a legapróbb részletig. Ennek köszönhetően nyilván vannak annyira nem lényeges momentumok, amik a két anyagban eltérően szerepelnek — a bőrdzseki azonban azóta is szimbolikus erejű tárgyként szerepel Polgár Tamás írásaiban.

Polgár Tamás említette párszor, hogy feljelentést tett ellenem rágalmazásért, illetve hogy majd eljárást indítanak ellenem ugyanezügyben — tudomásom szerint egyelőre nem folyik ellenem ilyen eljárás, de tekintve, hogy nem rágalmaztam senkit, csekély az esélye, hogy ilyen mégis induljon, pláne, hogy elmarasztaljanak. A hatóságokat sem vezettem félre, a velem történeteket a legjobb tudomásom szerint rekonstruáltam, a büntetőjogi felelősségem tudatában cselekedtem. Ha tehát a rendőrség nem tud elegendő bizonyítékot összeszedni arra vonatkozóan, kik vertek meg, attól még nem fognak jobb híján engem lesittelni (lévén a büntetőjog alapelve a minden ésszerű kétséget kizáró bizonyítás).

Anno elhatároztam, hogy nem fogok félinformációkkal vagdalkozni, a sejtéseimet sem fogom itt publikálni. A jövőt sem próbálom megtippelni, sem bukméker nem vagyok sem jós. Elég sok tényt hozott a rendőrség eddig is a tudomásomra, ha a nyomozás lezárult, és megkapom az aktát, nyilván sokkal pontosabban és hitelesebben tudok majd írni az eset rendőrségi szakaszáról.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.