Veresfejes

Veres János szándékosan lefejelte a hírTV kameráját

Magyar Nemzet Online, 2006. december 18.

Veres János élő egyenesben lefejeli a Hír TV kameráját. Még egyszer: a Magyar Köztársaság felelős minisztere lefejeli egy legálisan működő tévétársaság kameráját. Nem kell persze röpködő szilánkokra és vérző orrú operatőrökre gondolni: a megalázáshoz egy jelképes gesztus is bőven elég.

Azon a tényen, hogy ez egy érett, kifejlett demokráciában megengedhetetlen dolog, aligha változtat, hogy a Hír TV egy szakmaiatlan, pártos, gerinctelen, eleve seggnyalásra létrehozott elektronikus orgánum. A sajtószabadság lényege az, hogy az alkotmányos keretek között mindenki szabadon kifejtheti a véleményét. Még az is, aki képtelen magát a józan ész keretei között tartani. Ilyen, csak egy címeres faszfejhez méltó gesztusra kormánytag pedig egyszerűen nem ragadtathatja magát.

Veres Jánost persze nem kifejezetten arról ismerjük, hogy olyan nagyon kötnék őt a civilizált viselkedés korlátai: ha arról van szó, simán befenyegeti az önkormányzatokat, hogy jobb lesz nekik a kormánypárti polgármester, majd gyorsan felsuvasztja saját körzeti kórházát a kiemeltek listájára. Pontosan úgy törli ki velünk a seggét, ahogy azt a Fidesztől annyira utáltuk.

Veres János belefejelt a kamerába. Jobb lesz ettől bármi? Nem, semmi nem lesz jobb, egy forinttal sem lesz kisebb a költségvetési hiány, nem pörög fel a gazdaság. Egyszerűen csak demonstrálta, hogy ő a Hatalom, aki bárki pofájába beleszarhat büntetlenül. Ezért kéne, kellett volna már réges-régen megszabadulni tőle. Kerül, amibe kerül.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.