Ugatnak az izomfiúk

Állóháború a városházán
Népszabadság Online, 2006. december 5.

Nos, szerintem az MSZP nem semmiért kötött választási szövetséget Demszkyvel. Azért kellett ezt megtennie, mert a szocialista pártnál a szürkeállomány a legnagyobb hiánycikk; az olyan káderekkel Dunát lehetne rekeszteni, akik egy kis pozícióért bármikor hajlandóak némi hőzöngésre, de stratégiában is gondolkodni képes, modern, európéer politikusegyéniségeikkel még egy csőtörést sem lehetne eldugaszolni. Ha az MSZP nem áll Demszky mögé, egy piros konyaruhába tekert, retardált degut is indíthattak volna főpolgármester-jelöltként, az sem szerepelt volna rosszabbul Tarlós ellen, mint Molnár Gyula, például.

Mi az, ami eszébe jut egy műveltebb polgárnak eszébe juthat Molnár Gyuláról vagy a mostani harc ikonjáról, Gy. Németh Erzsébetről? Előbbiről nekem speciel semmi, de gondoltam, nyilván én vagyok a hülye, ezért rákerestem a Népszabadságban. “Öt Újbuda Baba kapta meg a 111 111 forintot”; na igen, erre tényleg emlékezhettem volna, ez kábé jelzi is, hol áll az MSZP fővárosi szinten. Azt, hogy elfelejtettem, hogy létrehozott magának egy érdekegyeztető fórumot, ahol mondhatott más, hozzá hasonló szellemi kapacitással rendelkező emberek körében olyan nagy okosságokat, hogy “jobb lett a közbiztonság, csak az emberek nem érzik”, talán már nem ekkora csoda. Gy. Németh Erzsébettel nincs ilyen problémám: kristálytisztán rémlik, hogy ő volt az, aki elindult Demszky ellen négy éve, és úgy esett pofára, hogy a csattanás visszhangját még mindig hallani a nagyobb lakótelepek falai között. Budapest eleste pedig egy gigantikus méretű szimbolikus maflás lett volna a koalíciónak; Demszky tehát nem a semmit ajánlotta az MSZP-nek — magát ajánlotta, és az üzlet bejött.

Amihez viszont baromira ért az MSZP, az a koalíciós izmozás. Nem igazán fogják fel a “többség” szó jelentését — márminthogy a politikában nem a relatív, hanem az tényleges többség az, amivel fasza gyerek lehet valaki, és ez csak az SZDSZ-szel együtt van meg. És ha Gy. Németh Erzsébet nem smakkol a főpolgármesternek, akkor előbb-utóbb kénytelenek lesznek lecserélni, akkor is, ha Gyurcsány Ferenc személyesen, “I love Erzsi” feliratú, fluereszkáló narancssárga pólóban demonstrál mellette a fővárosi közgyűlésben. Vagy megint jön valami atomszopás, l. még a “ragaszkodunk Szili Katalin köztársasági elnöki jelöléséhez” szlogen elsöprő sikerét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.