Ki manipulál?

Kutatóhoz méltóan viselkedik Gazsó Tibor? Naná, hogy nem, kis pártcsicskáshoz hasonlítanám leginkább.

Kihoz a Szonda Ipsos egy felmérést a Népszabadságban, miszerint az emberek többsége egyetért azzal, hogy megszorításokra van szükség (a hivatkozott cikk címe egyébként “Megosztja a lakosságot a Fidesz-népszavás“). Jelen sorok írója nem főállású politikai elemző, de azok után, hogy Orbán a Parlamenttel a háta mögött már elismételte mindezt, olyan nagyon már nem csodálkozik ezen. A Századvég kutatási igazgatója pedig vagy nem tud olvasni, vagy hazudott egy vaskosat, mert ő már arról beszél, mintha a Szonda kérdései kifejezetten a Gyurcsány-kormány intézkedéseiről szólt volna. (Érdemes meghallgatni a teljes fröcsögést, külön felhívnám a figyelmet a riporter gyalázatos, alákérdező magatartására.)

Kettő. Gazsó Tibor szemlátomást félrenyelte a Fidesz kommunikációs paneljeit, mert most csak azokat tudja visszaböfögni. Az emberek nem akarhatják, hogy pénzt vegyenek ki a zsebükből vagy eladják a fejük felül az egészségügyet. Gazsó Tibor nem elsősorban azt állítja, hogy saját mérési eredményei alapján a Szonda rosszul mért. Kifejezetten azt tartja abszurdumnak, hogy az emberek többsége tisztában legyen azzal, az állam pénze nem az égből jön (van is erről egy másik anyag, szintén az Info Rádióban), nincs másik pénz ott meg az emberek zsebében, ugyanabból fizetünk mindent.

Három. A kutatási igazgató szívesen korlátozná a kutatások körét. Megkérdőjelezni, hogy helyes és felelős dolog volt-e a Fidesznek újabb demagógiadömpinget indítania, ami nem mellesleg ötmilliárd forint ablakon való kiszórását is szükségszerűen maga után vonja: már-már az eretnekség határát súrolja. Gazsó Tibor még néhány lendületes nyelvcsapást követően a falra élvez a népszavazási kezdeményezés felett érzett eufóriájában, majd elalél. A riporternek már megkérdeznie sincs mójda: tényleg nincs-e a társadalmi vitának másik formája, csak a népszavazás?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.