A puskacso szarabbik vegen

Barack
Magyar Nemzet, Csontos János, 2006. április 28. 0:01

Milyen archaikus es anarchisztikus dolog lett hirtelen a valasztasi eredmeny megkerdojelezese. Nemreg meg a Csontos irasanak ado Magyar Nemzet is helyesnek talalta nemzetkozi megfigyelok hordainak idekurtoleset, mert hogy itt vagy Fidesz-gyozelem lesz, vagy valasztasi csalas. Most, hogy A Fidesz ketsegkivul pofara esett, ugyanakkor sejtheto, hogy a szent cel erdekeben az ellenzeki part nem feltetlenul zarkozott el a csalastol (“oszt’ jo napot“), most mar a Magyar Nemzet leginkabb annak orulne, ha nem rugdosnak tovabb a foldon fekvo vesztest.

Vicces am a jobboldali sajto hozzaallasa ehhez az egesz temahoz. Aki nez Hir TV-t, tudhatja azt is, anno tobb “csalasrol” is “tudositott” a “jeles” “csatorna” — azert aki eleg kozelrol nezte a kepernyot, sehogy se tudta eldonteni, hogy a moslekszagtol messzirol buzlo, gennyes kis provokaciot lat, vagy tenyelegesen dokumentalt valasztasi csalast. Felismerhetetlen helyen, arcnelkuli, adott esetben elmosott emberek orditanak mindenfele alpari dolgokat arc nelkuli, adott esetben elmosott mas embereknek — konkretum, tenyleges bizonyitas persze nincs. Szamomra legalabbis egy EU-s elelmiszercsomag leforgatasa egy konyhaasztalon nem kimondottan meggyozo bizonyitek arra nezve, hogy azt tenyelegesen a szocik osztogattak, es nem valamely partaktivista szemelyes gyujtemenyebol szarmazik. Az MSZP-s kepviselojeloltek legalabb tagadnak — ennel tobb bizonyitek egy elszant, polgari erzelmu embernek mar nem is kell.

Ha a Fidesz is ezzel a mugonddal dokumentalta a bejelenteseit, akkor nem tudunk csodalkozni az Orszagos Valasztasi Bizottsag elutasito dontesein; de azon sem csodalkozom, hogy meg egy kurva valasztasi csalast se tudnak normalisan levezenyelni. Ezzel a teljesitmennyel talan jobb is, ha maradnak ellenzekben. Azt pedig csak remelni merjuk, hogy Csontos Janos kolcson kapott gerincet akkor felolti majd, ha nehany kerge faszkalap megint le talalja zarni az Erzsebet hidat — negy eve meg nem volt ilyen demokrata.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.