Az Ideges

— Jó napot kívánok, Balás Márk vagyok a […]-tól. Van egy kis problémánk, ugyanis a tördelőprogramunk nem tud beforgatni. Az Attila mondta, hogy kérdezzem meg Önöktől: jó lesz esetleg az A/4-es PS?

— Mi a faszt kezdjek én egy A/4-es PS-sel?

— Az összes, általam ismert nyomdának jó volt az A/4-es PS…; a program, amit használunk, pedig nem tud beforgatni.

— Arról én nem tehetek, hogy ilyen szar programot használtok; az meg egy nagy baromság, hogy egy más nyomdának az is jó volt; mi a faszt csináljak, én nem tudok montírozni! Ezerszer megmondtuk, hogy PDF-et akarunk, baszd meg.

— Érdekes, itt van előttem a megbízási szerződés, amit ön is aláírt, és ezen is a PS szerepel.

— Jó, de én azt nem olvastam el! Megmondta az Attila is, hogy PDF kell, abba még bele lehet nyúlni. Milyen egy hülye vagy te, aki állítólag már évek óta foglalkozol nyomdai előkészítéssel?

— Na ide figyelj, de kis faszfej. Itt van előttem egy kibaszott megbízási szerződés, amire kurvára rá van írva, hogy PS, kibaszottul nincs szó kurva beforgatásról, elküldjük az anyagot így, és ti pedig kurvára leszállítjátok négy napon belül. Aztán pereskedhetsz az egyetemmel, ha olyan faszányos vagy jogász-fronton. Ha meg nem akarjátok a melót, akkor ne firkálj alá semmilyen szerződést, mert kurva sokan állnak ám sorba még utánad is érte.

— Hogy te milyen egy alpári alak vagy!

Hát így fecseg egymással egy kis egyetemi lap külső konzulense, miután a kezdő, tapasztalatalan, ámde jól fizető, újdonsült főszerkesztőnőnek elege lett abból, hogy akármit küld, mindig csak seggtörlőnek használták. Még neki is tanulnia kell, mi az a kapitalizmus. A nyomdásznak is, de ő a jelek szerint már megtanulta; egy nappal később a küszöb alatt kúszott be az ügyfelemhez, hogy tökéletes, mi több, eszményi az A/4-es PS, és léccilécci hadd kapják meg ők ezt az igen jól fizető és rendszeres melót.

Valamit az ügyfél is elsajátíthatott valamit azóta a szakma fortélyaiból, mert alighanem egy nagy beintés lesz a dolog vége. És akkor még mondjátok azt, hogy üvöltözéssel nem lehet semmit sem elérni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.