Csak óvatosan!

Az igazi Orbán

Szerető Szabolcs, Magyar Nemzet, 2006. március 20.

A Magyar Nemzet tegnapi szervilitáskampányának prominens képviselője a neten egyelőre egyedüliként elérhető vezércikk. Sajnos nem szerepel benne az a kongeresszuson pedig elhangzott mondat, hogy Orbánnak az egész Kárpát-medencében nincs párja, már ami a vezetői alkalmasságot illeti. Sebaj, szemkápráztató baromságokban így sem kell szűkölködnünk; a cikk így remekül alkalmas arra, hogy a mai magyar jobboldal mentális állapotát érzékeltessük vele.

Mit kell például kezdenünk azzal a kitétellel, hogy “Orbán Viktor egyszer csak kilépett a konfliktuskerülő, konzultáló, már-már pártok felett álló közéleti személyiség szerepéből“? Egy, a nép között járó és fáradhatatlanul gyógyító szerzetest látok maga előtt, egy önfeláldozó szellemi óriást, aki most, a haza megmentése érdekében mégis előveszi ősei kardját, és csatába indul a gonosz ellen. Hah.

Még ennél is szebb: “Jól teszi, ha a kampány finisében a Fidesz elnöke visszatér ahhoz a szerephez, amiben egykor verhetetlen volt, amiben igazán jól érzi magát: újra az ellenféllel nyílt verbális konfrontációt vállaló politikusként léphet fel. Ám riválisával ellentétben nem démonizálni akar; kritikáját az irónia teszi élessé. Hisz jól tudja, a nevetségesség öl.

Nem para persze, ha valaki verhetetlen verbális street fighternek látja a Kárpát medence legnagyobb lúzerét, aki addig játszotta a nemzet miniszterelnökét, amíg a nemzet az ajtóig találta visszapofozni a legutóbbi választásokon; akivel a szavakkal a legjobb esetben is fegyverszüneti viszonyban álló Medgyessy is felmosta a közvéleményt; aki nemzeti sorskérdésként próbált beállítani egy ultranacionalista hőzöngést, amit aztán a nép magasról és folyékonyan. Aki a Medián szerint a népszerűségi verseny pillanatnyi állása szerint éppen vesztésre áll. Mondom, nincs ezzel baj, hiszen mindenki azt imád, akit akar — elég csak egy pillantást vetnünk a popzene tinisztárjaira.

Hanem hát mit gondol majd magáról Szerető Szabolcs akkor, ha történetesen veszít? Oké, oké, a választási csalás ötletét párszor már be is lengették: a legutóbb tán Csontos János ásott elő ezeréves sztorikat és vizionált világméretű konspirációt az MSZP mögé, csak hát akkor valamit azzal is kezdeni kéne, hogy Európa másik és jobbik fele meg Orbánt támogatja. Nem lesz egy kicsit túlságos mértékű orcára hullás meg hitelvesztés a tisztelt újságíró uraknak, ha ez a fél(?!)isten mégis veszít? Mert bármennyire is hihetetlen, uraim, Gyurcsány mögött sincsenek sokkal kevesebben.

Már ha kevesebben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.