Kemény szittya fiúk

Füttyszó után taps fogadta Gyurcsány beszédét

HVG.hu 2006. március 15.

Kurva bátor, fasza gyerek lehet, aki ki meri fütyülni a miniszterelnököt. Tűrnie kell a fotósok vakujának a villogását, vagy ezer sajtós várja ugyrásra készen, hogy a szél a Köztársasági Őrezred felől fújjon, mert akkor már rögtön lehet rendőrségi atrocitásokról cikkezni; ugyanakkor még annak a veszélye is fennáll, hogy az ember pofája bekerül a Magyar Demokratába, neve feltűnik a polgári körök hírleveleiben.

Leírom: igen, véleményem szerint Orbán Viktor személyes felelőssége, hogy nem határolja el magát baromi élesen attól a csürhétől, akik azt gondolják, nyugodtan elcseszhetik bárkinek a délutánját; hiszen lehet, hogy vannak, akik történetesen kíváncsiak arra, mit beszél majd a miniszterelnök. Gennyes és sunyi magatartás azt gondolni, bárkinek jobb lesz, ha nem beszélhet. Nb. Orbán adott esetben ezer örömmel bocsátja ugyanezt a csürhét Kerényi Imre rendelkezésére, valamely kollektív balett-gyakorlat bemutatása céljából.

Jelen sorok írója még emlkészik arra is amikor végig kellett néznie, hogy ugyanez a lekes tömeg megvert egy öregembert a nagy TF-beszéd közben, amikor az maga elé merte morogni, hogy az első fordulós vereségben bizony Orbán balfaszsága is benne volt. Orbán kifütyülésének gondolata akkor egyik kőagyúban sem vetődött fel, pedig történetesen ő is miniszterelnök volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.