Kutyát a szalonnából

A HaváriaPress főszerkesztője egyelőre folytatja a kutatást

Népszabadság, Fekete Gy. Attila, 2006. március 13.

Szigorúan titkos tiszti legenda

Nyusztai Máté, Nészabadság, 2006. március 13.

Milyen könnyen lesz valakiből szt-tiszt. Ún. mérsékelt konzervatív politológusként egész lojális is volt a jobboldali kormányhoz, könyvet is írt Orbán Viktorról; valahogy senkinek az ingerküszöbét nem lépte át, a Havaria Press postaládáját nem tömítették el a névtelen feljelentések. Most, hogy valamilyen oknál fogva — és mielőtt vállra emeljük, mint a véresszájú objektivitás bajnokát, szögezzük le villámgyorsan: a Fidesz se nem jobb, se nem rosszabb, mint négy éve — nézetet váltott, most hirtelen bekattant valakinek a memóriája.

A Havaria Press leközli a hírt, és viszi a balhét; a Magyar Nemzet felnyomja a sztorit, persze közben a végén, kérdések formájában, gondosan kívül próbál maradni egy esetleges sajtó-helyreigazítási per határain; gerinc nélkül persze nehéz. Hogy ők analóg helyzetben mit szoktak ilyenkor írni az olajozottan működő baloldali médiakommandóról, már én is megírtam ezerszer.

Nincs is ezzel gond, mocskos világban élünk, aki közszereplő, pláne, ha még köpönyegforgató is (hiszen Debreczeni azért lehet egy adu ász a rövidlátó, Fidesz-ellenes publicisták szemében, mert elég sokat üldögélt az ellentáborban, MDF-es alapítóként meg egyenesen tevőlegesen is részt vett a jobboldali politkacsinálásban), annak bizony nem árt felkészülnie bizonyos mértékű szemétkedésre. Gondolom, majd lesz per, majd felmossák a Havaria Pressel a tárgyalótermet, Debreczeni karrierje ebben nem fog beleroppani, a “független” hírügynökséget meg majd kompenzálja valaki — mindenki jól járt.

Hanem hát ez az egyetemes lúzerség, ami süt ebből a cikkből, a szájhabosító. Hogy van, aki azt gondolja, hah, micsoda kontra, bebizonyítjuk róla, hogy tizenöt éve kommunista ügynök, kutyából nem lesz szalonna, már 1327-ben eldöntött tény volt, hogy majd az eltaknyolt 2002-es választások után ő lesz az, aki majd megpróbálja visszanyomni a Fideszt az ellenzéki padsorokba. Hogy van, aki azt gondolja, hogy nem nyilvánvaló teljes mértékig mindenki számára, hogy minimum vaskos szakmaiatlanságról van szóm ha nem egyenesen annak tudatos kihasználásáról, hogy az igazság majd úgyis csak évek múlva derül ki, választást nyerni meg most kell.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.