A birodalom visszarág

Ügyészségi visszavágó?

Népszabadság, 2006. január 27.

Azért az ügyészségnek azért mégiscsak lehet valami alapvető problémája; szemlátomást nem igazán találja a helyét a világegyetemben. Kártérítésért perelni egy lapot, csak mert lefideszesirányításúzták őket — hát leginkább a Magyar Köztársaság vádhatóságához totálisan méltatlan hisztéria ez, nem méltóságteljes elégtétel.

Mert hát az igazságszolgáltatás különböző szerveit pártpreferenciákkal vádolgatni egy teljesen rutinszerű eljárás a sató részéről — Deutsch Tamás Gyurcsány elleni vádiratát az ajtóig pofozta vissza a szóban forgó szervezet; pedig mennyivel kényelmesebb lett volna, ha Deutsch egyszerűen csak leszól telefonon, és máris akcióba lendülnek a vérszomjas fogaskerekek. Az elmúlt években az ügyészség leginkább csak szemkáprázató arroganciájáról és olykor megdöbbentő inkompetenciáról tett tanúbizonyságot (ügyészségi jegyzőkönyvek szállingóznak a levegőben mindenfelé, Kulcsár vicces kihallgatásá estébé), pártpreferenciáról nem; a Népszavánál amúgy ez a vonás sem hiányzik a rokonszenvlistáról.

Na de kártérítési pereket indítani? Különösebb sportszerűséget nem igazán érzek ebben a dologban, beszállás ez egymás bealázásába elég rendesen — holott hát igazságot itt a közvélemény fog tenni, akármit is hozzon a bírósági ítélet. Amíg nincs mindenki meggyőződve arról, hogy párttámogatásról szó sem lehet az ügyészség esetében sem, addig indifferens, hány millát sikerült kifacsarniuk náluk is bénább polgártársaikból.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.