Marhák, nyulak, nyulak és marhák

A kampány mellékvágányain rendezett szánalmassági verseny első fordulójának győztesét sajnos nem tudjuk kihirdetni, mivel a BKV Rt és a Nyúl Terméktanács (ki tudta, hogy van ilyen?) holtversenyben nyertek.

A BKV Rt arra kérte a Peron Reklám Kft-t, hogy távolítsa el a Demszky-ellenes, amúgy bágyadt, és maximum a leghalotthaloványabb félmosoly kiváltására képes plakátokat az aluljárókból, mert az sérti a BKV Rt. üzleti érdekeit, és különben is egy csomóan betelefonáltak már. Beszarok. Azért kell bizonyos gerinctelenségi mutató ahhoz, hogy valaki ezt így ki tudja magából préselni. A kérdés inkább csak az, hogy elhiszi-e valaki, aki vagy azért pattan inkább taxiba a metró helyett, mert a cég tulajdonosát lejáratták a plakátokkal, vagy azért, mert felháborítja, hogy mit művel a gonosz BKV ezzel a szegény, arany emberrel: szabadon értékesíthető és másnak kiadott reklámfelületén szerepelteti, néhány pislákoló poéncsíra kíséretében. Hát ez nem gusztustalan, gyomorforgató, hányirgerkeltő, ráadásul kontraproduktív szervilitás, akkor nem tudom, mi az.

A Nyúl Terméktanács meg azon veri a nyálát, hogy Orbán adókedvezményről szóló beszédében történetesen szerepelt a “nyúl” szó, ami nyilvánvalóan egy lendületes fejszecsapás a magyar nyúltermesztés amúgy is tendenciózusan sorvasztott, kiszárított törzsébe. Tegnap is a Lehel piacon egy középkorú férfiember a fülem hallatára mondta élete párjának, hogy azok után, hogy megtudta, mekkora adókedvezményben részesülnek a nyúltenyésztők, ő bizony egy falat nyulat le nem tol a torkán, inkább áttérnek a disznóra — nem tudta szegény csórikám, amit a Nyúl Terméktanács elnöke pedig elárulhatott volna neki, hogy a disznósok még szubvencióban is részesülnek. Amúgy ha hozzám vágna valaki hatmillió forint adókedvezményt (szubvenció nélkül!), nekem is nagy lenne a pofám.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.