Mérlegelés

Az IDF nem vesz jövőre részt a Magyar Szigeten, a Fidelitas pedig mérlegel. Mindezt annak apropóján, hogy az összegyűlt Egészséges Fejbőr rajongók nem találták megfelelőnek egy félig fekete lány jelenlétét a nagy szittya seregszemlén, a rendezők pedig nem vállalták, hogy garantálják a vokálénekesnő biztonságát.

Nehéz belátni, mi ezen a mérlegelnivaló. Itt ugyanis nem csak arról van szó, hogy néhány rasszista bunkó (bár azért figyeljünk: véletlen, hogy a rasszista bunkók mindig a Fidesz és nem mondjuk az MSZP körül tűnnek fel?) beszólt egy fekete lánynak. Hanem hogy a rendezők ezek után nem érezték felelősségüknek és kötelességüknek, hogy mindenkit, akit mellesleg ők maguk hívtak meg erre a rendezvényre, megóvjanak a méltatlan atrocitásoktól. Hogy kaphat engedélyt egy olyan rendező, amelyik nem gondoskodik megfelelő szintű biztosításról? Vagy lehet, hogy arról van szó, a Magyar Sziget rendezői marketingszempontból nem érezték volna elég frappánsnak, ha néhány skinhead véres fejjel távozik, mert nem tombolhatott kedvére?

A Fidelitas azzal védekezik: mindenhova elmegy, ahová hívják. Azért megnéznénk, mint válaszolnának egy baloldali ifjúsági tábor meghívására. Addig is kíváncsian várjuk a mérlegelés eredményét

2 Responses to Mérlegelés

  1. algi szerint:

    Érdekes, hogy a félig kongói, félig magyar hölgy zenekara sem zavartatta magát és fellépett nélküle – ha jól értelmezem a NOL cikket.

  2. Peti szerint:

    Jól értelmezed, Szikora Róbert fellépés közben, a színpadról elmondta a közönségnek, kb. hogy “99%-ban egyetértek veletek, de a zenekarnak tagja egy néger lány is”…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.