A Nagy Leleplezés

Répássy Róbert fantasztikus felfedezésre jutott: Rajnai Attila, a nevezetes Tokaji Borcsaták cikksorozat szerzője (tudjuk: Orbán, mint üzleti tancsadó miniszterelnök) a szocialista vezetésű Bács-Kiskun megyei önkormányzat szerződéses jogállományú újságírója (A szerződés szkennelt változata a Fidesz honlapján megtekinthető.). Hogy egykori mesteremet idézzem: a helyes megfogalmazás az lenne, hogy a Magyar Köztársaság egyik önkormányzata kötötte azt a bizonyos szerződést; a lényeg ugyanis abszolút nem az, hogy Rajnai Attila vagy bárki más kitől kap fizetést egy cikk megírásáért. Hanem hogy igaz-e vagy sem.

A kérdéses esetben, ha igaz, Orbán egy nanoszekundumig nem védekezhet azzal, hogy a cikket figyelmen kívül kell hagyni, mert Rajnai Attila szerződéses viszonyban áll egy szocialista polgármesternek. Ez ugyanis nem érinti a cikk valóságtartalmát, és a tett, amivel Orbánt vádolják, nem lesz kevésbé felháborító.

Sőt: még az is lényegtelen, hogy ez egy lejáratókampány része-e. Ha a magyar politikai életben a lejáratás kizárólag valós állítások hangoztatásával történne, a magyar választópolgárok nagyobbik fele könnyebben lélegezne. És nem utolsósorban csődbe menne a Magyar Nemzet. Már megérné.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.