Heti nyalizásunk

Egy hosszabb szünet után bátran állíthatjuk: a Heti Válasz szervilisebb, mint valaha. Interjú Áder Jánossal.

A szöveg leginkább alkalom a Fidesz frakcióvezetőjének arra, hogy fizetetlen választási kampányt folytathasson. Elég furcsa dolog például, hogy hosszasan értekeznek a mostani kormány korrupciós ügyeiről, de fel sem vetődik, hogy mi a helyzet a miniszterelnökként üzleti tanácsot osztogató Orbán Viktorral – holott ez már akkor is hivatali visszaélés, ha a miniszterelnök aztán tevőlegesen nem tett semmit. Természetesen meglepő lett volna, ha Áder részletesen beszámol személyes álláspontjáról.

Ennél sokkal nagyobb baj, hogy a Fidesz elnökségi tagja kvázi-kommunista elveket hirdet. A teljes foglalkoztatottság elképzelése még elsőre sem hangzik jól – nem is kell túl tágan értelmeznük a “mindenkinek legyen munkája, aki dolgozni akar” elvet ahhoz, hogy a piacgazdaság lefontosabb elvét, a versenyt kiiktassuk az életünkből. A mezőgazdaság nyakló nélküli támogatásának lehetősége is felmerült – olyan EU-s példákat felhozva (Franciaország), amelyek még az EU-n belül is igen nagy vitákra adnak okot.

A Fidesz egyedül kívánja megnyerni a választásokat, és koalíciót sem kíván kötni senkivel. Akik a Fidesz ellen drukkolnak, ebbbe a szalmaszálba még kapaszkodhatnak. Ezen a szinten még nem áll a magyar jobboldal integrációja.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.