Leszavazás

Horn Gyula – saját bevallása szerint – nem pitiáner sértődöttségből, hanem szakmai szempontok alapján szavazta le Dióssy Jenő kátyúügyi államtitkár beszámolóját. Hihető: Horn Gyula nyilván a kátyúkról olvasott egy érdekes – szakmai – cikket a szavazófülkében, és ez alapján lett hirtelen ilyen érdeklődő és tájékozott.

Hiszen ez az a probléma, amit bármikor elő lehet venni, és tetszőleges hatalmasság orra alá lehet dörgölni: Magyarország többek között a kátyúk országa is, úgy általában senki nem tesz semmit, valószínűleg azért, hogy ez a probléma mindig is jól hivatkozható legyen. A kátyú a magyar politikai élet kifogásbankja. Épp a probléma pártokon és cikulusokon átívelő állandósága miatt már nem csak a válasz leszavazása, de maga a kérdés is pitiáner. Dióssy Jenő, ha éjjel-nappal maga is kátyúzik, akkor is interpellálható lett volna, és lesz is még egy jó darabig.

A béka még most is ott brekeg néhány szocialista képviselő szájában.

3 Responses to Leszavazás

 1. algi szerint:

  Fogsz majd írni valamit a borravaló-törvényről? Vagy az túl triviális?

 2. Trychydts szerint:

  Tulképp terveztem, de aztán olvastam róla egy elég jó publicisztikát, ami szerintem minden elmond, amit én is mondtam volna:

  http://algi.freeblog.hu/archives/2005_Jun_algi.htm#656399

 3. algi szerint:

  🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.