Bízzunk a bukásban

A szocialisták arca valahogy mindig hat számmal nagyobb a kelleténél. Most éppen azt gondolják, hogy a köztársaságielnök-jelölés a magánügyük – remélhetőleg ebben minden párt egyetért majd, és a jelenlegi legnagyobb kormánypárt iszonyatosan pofára esik majd.

A politikai felelőtlenségnek ez az a szintje, ahol az ember azt gondolja: erősen ráfér erre a pártra még jó néhány év ellenzékiség. Hogy ha legközelebb kormányra jutnak, akkor megtanuljanak addig nyújtózni, amíg a takarójuk ér; nem elvárni a koalíciós partnertől, hogy automatikusan beálljon a rossz döntésük mögé, hanem addig egyeztessenek vele, amíg sikerül mindkét fél számára megfelelő döntést kidolgozni.

Remélhetőleg Szili Katalin nem lesz köztársasági elnök; az ellenzék most az nem puskázza el a lehetőségét, nem asszisztál egy szocialista politikus megválasztásához, hanem saját jelöltet állít és az kerül a köztársasági elnöki székbe. Megérdemelnék; ilyen bágyadt, inkompetens kormány idején ez a minimum.

Remélhetőleg ebbe az arcvesztésbe még a 2006-os választás elbukása is belefér.

2 Responses to Bízzunk a bukásban

  1. Kreta szerint:

    Azért a kormány váltás nem lenne jó dolog.
    Az MSZP kétségtelenül kretén lépést tett. Ha nem szavazza meg az SZDSZ Szilit akkor meg meg lesznek sértődve, pedig tudhatták előre. Ilyen hülyeségen kár egymést húzniuk.
    Remélem előrehozott választásokig nem fajul a helyzet, mert akkor Fidesz 2/3-ad és akkor jajj nekünk.

  2. Kacsa szerint:

    Én szadeszes vagyok, és meg kell, hogy mondjam, már ott atrtok, bukjon az mszp, úgy kell nekik, befizetek első sorba és röhögök.

    Bármennyire fáj, mostantól 100%, hogy 2006ban jobb oldali kormány lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.