Akik máshonnan ki vannak rekesztve

Seres László interjúja Molnár Pállal, a Vasárnapi Újság főszerkesztőjével vérlázító a maga módján. Még többet árul el a Magyar Rádió belső állapotáról.

Molnár Pál “nem tapasztalt” antiszemitizmust, nincs tudomása arról, hogy a a Vasárnapi Újság szélsőjobboldali körök hivatkozási alapja; Lovas István “indulatos, de nem antiszemita”; és végezetül, a Vasárnap Újság képviseli azok véleményét, akik máshonnan ki vannak rekesztve: a hazafias, jobboldali érzelmű embereket.

A cél dicséretes, de nem biztos, hogy a megfelelő csoportot választották. Számos médium hirdeti magáról ugyanezt; Lovas István maga is rendszeresen publikál ezekben. A hazafiasnak nevezett, valójában ultranacionalista, erőszakos, kirekesztő érzelmű réteg tehát ugyancsak képviseltetve van.

Vajon hogyan reagálna arra a főszerkesztő úr, ha a Magyar Rádióban – mondjuk a Vasárnapi Újság helyén – rendszeres műsort indítanának homoszexuálisoknak, szenvedélybetegeknek, cigányoknak vagy mondjuk (hogy ne csak triviális példákkal élkünk) radikális zöldeknek? Mert az ő véleményüket aztán tényleg nem képviseli senki, nincs saját médiumuk, nehezen juttatják el üzeneteiket a társadalomhoz.

Ha Molnár Pál azonosul azzal a réteggel, amelyiknek műsort szolgáltat, alighanem hisztérikus görcsök között követelné, hogy a Rádió húzza meg a határt, de nagyon sürgősen.

Most mi tesszük ugyanezt.

One Response to Akik máshonnan ki vannak rekesztve

  1. szabó zsuzsa szerint:

    Minden OK azzal amit lerírtál, csak egy ici-pici tévedés van benne. A Romáknak van mediájuk, ahol képviselhetik véleményüket.
    Szemben a többivel, akit felsoroltál.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.