A Mester alkot

Seszták Ágnes írása ugyan csak az interneten számít frissnek – a Magyar Nemzet írásai egy hét késleltetéssel jelennek meg, de az ő írásai annyira idétlenek, pardon időtlenek, hogy nyugodtan idézhetőek mindenféle időkorlát nélkül. A jobboldal mint fogyóeszköz című írását pártállástól függetlenül mindenkinek ajánlhatjuk – tanulságos élmény.

Egy öreg újságíró ismerősöm egyszer óva intett attól, hogy a sajtóban a sajtóról írjunk; a Magyar Nemzet publicisztika oldalain megjelenő írások azonban csak igen tág értelemben nevezhetőek újságírásnak. Maga Seszták Ágnes, régebben még csak a Demokrata főszerkesztő-helyettese a vak gyűlölet legmarkánsabb képviselője ezeken a hasábokon: küldetése az, hogy minél plasztikusabban ábrázolja az általa balliberálisnak képezelt sajtó mocskát.

Mostani tézise: a sajtó eme szeletének a feladata a jobboldal szent életű, kiváló szakembereinek végletes bemocskolása, nem utolsósorban azért, hogy a 2006-os választási győzelem után ne legyen káder, ki bemocskolatlanul maradt volna, ezzel lehetetlenítve el a köz előtt az új Fidesz-kormányt.

Persze ez már önmagában is érthetetlen; ha a balliberális médiatúlsúly oly ellenállhatatlan, ugyan mi veszi majd rá a sok lakótelepi lumpenprolit, hogy mégis a jobboldalra voksoljon? A cikkben azonban nem is ez a legérdekesebb; a legérdekesebb az, hogy mi miatt próbálja meg Seszták Ágnes szerint ellehetetleníteni ez a sajtómocsok beszározni a jobboldal oly nemes képviselőit.

Schmidt Máriát, a kiváló történészt (jelen sorok írója azért tisztán emlékszik rá, hogy a neves hölgy Kende Pétert lelőtte volna, mint egy kutyát) például azért kell üldözni, mert szegény a miniszterelnök fő bizalmasa és a Terror Háza igazgatónője. Holott tulajdonképpen ez már önmagában felháborítóbb, mint Schmidt összes modortalansága, amit a nyakába akarnak varrni: jó ízlésű miniszterelnök nem nevezhetné ki legfőbb bizalmasát egy közintézmény vezetőjének. Kondor Katalinnal szemben azért hangzanak el méltatlan ügynökvádak, hogy bebizonyíthassák: azért Fidesz-szócső a Magyar Rádió, mert Kövér László ezzel zsarolja Kondor Katalint. Seszták szemlátomást nem éri fel ésszel, hogy a Magyar Rádió eleve nem lehetne Fidesz-szócső.

(Bónuszforduló: S.Á. szerint Kövért a baloldali sajtó Köteles Lacaként emlegeti. Ha utánanézünk, kiderül, hogy összesen hat db. internetes fórumbeli hozzászólásban fordul elő ez a név; Seszták szerint tehát ez is a baloldali sajtó része. Bónuszkérdés: hányszor alkalmazta a Magyar Nemzet Medgyessyre a D-209-es karatersort?)

Ez az legszebb az ún. jobboldali újságírásban. Önmagáért beszél.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.