Feláll, kimegy!

Ha valami miatt érdemes várni az önkormányzati választásokat, hát az a MIÉP kiseprűzése a budapesti önkormányzatból. Elég szomorú közjátéka volt ennek a szélsőjobboldali pártnak az ideiglenes jelenléte a magyar közéletben; az viszont felettébb valószínűtlen, hogy a legközelebbi, várhatóan ugyancsak felfokozott hangulatú választáson legyenek még annyian, hogy képések legyenek képviselőt delegálni az önkormányzatba.

Addig is szennyezik a közéletet; most pl. az auschwitzi áldozatoktól sajnálták az egyperces néma felállást. Ennél nagyobb bunkóságot így hirtelenjében nagyon nehéz elképzelni, ehhez képest a fővárosi közgyűlés összes többi tagja intellektuális fölénnyel telített Grál-lovag (pazarabb képzavar most nem jut eszünkbe), pedig épp eleget szoktunk siránkozni afölött, hogy a fővárosi közgyűlés mi mindent képtelen megoldani. Lám, azért mégis csak van egy erkölcsi minimum, amit jó megugrani.

Persze semmi baj nincs azzal, ha az antiszemita szekció kivonul egy tetszőleges ülésteremből. Csak aztán nem jönnének mindig vissza.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.